Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 18:27

"Στα καμένα", των Μιχάλη Γκανά και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pirkagia3Αυτό το τραγούδι του Μαχαιρίτσα μου άρεσε. Γιατί όμως τώρα με τον χαμό που γίνεται με τις πυρκαγιές δεν με πήρε στην αγκαλιά του; Έλα μου ντε; Ίσως γιατί δεν ανήκω στους άμεσα καμένους; Ίσως γιατί η περιρρέουσα σκοτεινιά και η ερήμωση της ύπαρξης από την καταστροφή δε βρίσκει λυτρωτική ανακούφιση στην επίκληση "έλα να πάμε στα καμένα", όταν το άμεσο αίτημα που αναβλύζει αυτή τη στιγμή είναι η κατάσβεση των φωτιών, κατόπιν η απονομή δικαιοσύνης και στο δια ταύτα μια ισχυρή άμυνα για να μην ζούμε τέτοιους εφιάλτες; Η μόνη σημαντική πρόοδος πάντως που φαίνεται ότι έγινε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. 

Τελικά το τραγούδι μου το θύμισε η φίλη μου η Αντωνία και ιδού ένα από τα άπειρα παραδείγματα για τα καλά της φιλίας που αντέχει στα χρόνια. 

ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ (199;), στίχοι Μιχάλη Γκανά, μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η φωτό είναι ένας πίνακας του Κ.Παρθένη.  

Έλα να πάμε στα καμένα / στον Υμηττό και στην Αυλώνα / πουλιά και πεύκα συλλογίσου / ενός καμένου παραδείσου / δέντρα που ήτανε φαντάσου / και στη σκιά τους ξεκουράσου. / Έλα και πάρε με μαζί σου / στην Κυριακάτικη εκδρομή σου / βγάλε με στο χλωρό κορμί σου / στις εκβολές του παραδείσου.......

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 19:13
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση