Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 10:28

Κερατσίνι Δραπετσώνα #Αλλάζουμε: Η πόλη πληρώνει τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και την " υπεύθυνη" στάση του Δημάρχου της

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

allazoume5Σ.Δ. Η γνώμη μου για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και επί Δούρου και επί Πατούλη είναι ίδια. Βάσει της οικολογικής αρχής της εγγύτητας και του δικαίου που απορρέει από την κοινή λογική να κατασκευαστεί σε κάθε μία από τις 6 περιφερειακές ενότητες της Αττικής και μία ΜΕΑ. Πράμα που σημαίνει ότι σε κάποιον από τους 5 δήμους του Πειραιά θα πρέπει να λειτουργήσει για 29 έτη μία ΜΕΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας έχει εδώ και καιρό ομόφωνα αποφασίσει ΟΧΙ στην ΜΕΑ στο Σχιστό. Χθες (22.7) στη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με παρεμβάσεις στο όρος Αιγάλεω, πάρθηκαν ομόφωνα αγωνιστικές αποφάσεις που θα τις εγκρίνει το Δ.Σ που θα διεξαχθεί δια περιφοράς σήμερα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Κερατσίνι Δραπετσώνα #Αλλάζουμε". 

 Στη σημερινή σύσκεψη των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, για το θέμα των απορριμμάτων αποφασίστηκαν :

1. Έκτακτη διά Περιφοράς Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύριο 23/07/2021, με θέμα κινητοποιήσεις ώστε να ματαιωθεί η προσπάθεια Δημιουργίας Μονάδας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Οι Προτεινόμενες Κινητοποιήσεις είναι :
Α Αποκλεισμός του ΣΜΑ στο Σχιστό από την Δευτέρα 26/07/2021 έως 31/07/2021
Β. Την Τετάρτη 28/07/2021, θα γίνει στο Σχιστό ανοιχτή Συγκέντρωση στις 10πμ στο Σχιστό των κατοίκων της πόλης.
Από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει διαρκής αποκλεισμός του ΣΜΑ στο Σχιστό.
Ο Συνδυασμός Κερατσίνι - Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, στη σύσκεψη πρότεινε : Α) Να αποσταλεί στο πλαίσιο της Διαβούλευσης η οποία γίνεται, από την Περιφέρεια Αττικής, η ομόφωνη αρνητική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου. Β) Να επισκεφτούμε οι Επικεφαλής των Παρατάξεων τον Περιφερειάρχη Αττικής. Και οι δύο θέσεις μας έγιναν δεκτές, από το Δήμαρχο.
Η πολιτική μας θέση είναι η εξής : Οι τελευταίες Περιφερειακές Αρχές, και της κυρίας Δούρου και του κυρίου Πατούλη, οι τελευταίες δύο Κυβερνήσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, έχουν αποφασίσει ότι το Σχιστό, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, το Θριάσειο Πεδίο, η Φυλή, είναι οι Φαβέλες της Αττικής.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του Κυρίου Βρεττάκου, αρχικά συμφώνησε στο σχέδιο Δούρου, εν συνεχεία, δεν έπεισε κανέναν ότι η αντίδρασή της είναι σοβαρή. Η αδράνεια του κυρίου Δημάρχου, ήταν η κρίσιμη συνδρομή για την υποβάθμιση της πόλης μας.
Ο Συνδυασμός μας, επέβαλε από τις 19/02/2020, την γραμμή της πόλης. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο Σχιστό. Υπενθυμίζουμε ότι για τον κύριο Βρεττάκο, το θέμα ήταν το τονάζ, και ότι το Σεπτέμβριο του 2019, είχε συμφωνήσει ενώπιον του κυρίου Γραφάκου , Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων για τον Πειραιά. Σήμερα, μπορεί να παριστάνει το " απατημένο". Την " καλοπροαίρετη", λογική του όμως την πληρώνει ο Λαός.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 10:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση