Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 17:44

Δήλωση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου για τις μονάδες απορριμμάτων στο Σχιστό και στο Όρος Αιγάλεω κι ένα σχόλιο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vrettakos5Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού η κυβέρνηση επιλέγει για μια ακόμη φορά να νομοθετήσει σε βάρος τη πόλης. Δεν της φτάνει ο χώρος στην περιοχή του Σχιστού που σήμερα υποδέχεται τα απορρίμματα από 20 Δήμους της Αττικής, αλλά θέλει κι άλλο.

Επιδεικνύοντας την τεράστια «περιβαλλοντική ευαισθησία» της, θέλει κι άλλη έκταση στο όρος Αιγάλεω σε δασική περιοχή, υποτίθεται προστατευμένη, για να κατασκευάσει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν οι κυβερνώντες ότι γι αυτούς είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές σ’ ένα συμφωνούν και θα το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Τα παιδιά μας δεν θα συνεχίσουν για τα επόμενα 30 χρόνια να ζουν με τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου στο Σχιστό.

Στο Σχιστό δεν θα λειτουργήσει καμία εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων.

Εσείς στη Βουλή νομοθετείτε εμείς στους δρόμους θα ακυρώνουμε τους άδικους νόμους σας.

Σ.Δ: Η ιστορία αυτή από όσο μπόρεσα να μάθω ξεκίνησε από την εξής ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης στη σελίδα του στο fb.  

SOS. Επιτρέπουν εργοστάσια απορριμμάτων και καύση στη ζώνη απόλυτης προστασίας του όρους Αιγάλεω. Δείτε την τροπολογία που φωτογραφίζει το Σχιστό, αλλά δείχνει το δρόμο για τη Φυλή. Το ψηφίζουν σήμερα το βράδυ στην ολομέλεια της Βουλής. Είναι απόλυτος ο εμπαιγμός. Την ίδια στιγμή που υπόσχονται την προστασία του Αιγάλεω και του Ποικίλου με την μελλοντική ανακήρυξη τους ως Περιφερειακό Φυσικό Πάρκο, διαλύουν την υφιστάμενη προστασία τους. Η Δυτική Αθήνα, η Δυτική Αττική και η Β’ Πειραιά δεν θα συνηθίσουμε ποτέ να είμαστε ο σκουπιδότοπος της Αθήνας και ο χώρος υποχρεωτικής «φιλοξενίας» ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων. Θα αναμετρηθούμε στους δρόμους και στα δικαστήρια με όποιους το επιδιώκουν.

Αυτή την καταγγελία τη στηρίζει στην τροπολογία ενός νόμου του 1999 που ψηφίστηκε και το συμπέρασμα που μπόρεσα να βγάλω ήταν πως εντός ενός Φυσικού Πάρκου αποφάσισε η κυβέρνηση να δημιουργήσει μία ΜΕΑ που θα είναι δίπλα στην ΣΜΑ Σχιστού.

Τέλος δεν καταλάβαμε με τι στοιχεία υποστηρίζει ο δήμαρχος ότι σ'αυτήν την μονάδα θα πηγαίνουν όλα τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου. Απ'ότι ισχύει μέχρι τώρα στη ΜΕΑ Σχιστού θα πηγαίνουν τα απορρίμματα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Εκτός και αν στην νέα ΜΕΑ στο όρος Αιγάλεω, θα πηγαίνουν τα απορρίμματα αυτά που είχαν αποφασίσει Περιφέρεια και κυβέρνηση να πηγαίνουν στη ΜΕΑ Φυλής, οπότε έχει βάση αυτό που αναφέρει ο δήμαρχος για τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου, διαφορετικά είναι μία ανακρίβεια ηθελημένη ή όχι. Στην περίπτωση που κάνω λάθος αναμένω τη διόρθωση.

kriton

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 09:30
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση