Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 19:32

Το βίντεο του Δ.Σ του δήμου σχετικά με την υπόθεση της ανάπλασης των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker30Έγινε τελικά στις 12.7 η συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσει εφ'εξής ο δήμος το θέμα της ανάπλασης των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα. Στο βίνεο που ακολουθεί η συζήτηση ξεκινάει από το 57' και τελειώνει στο 3:44. Σχεδόν όλες οι παρεμβάσεις είχαν ενδιαφέρον. 

Το δημοκρατικά κουφό συνέβη στο τέλος όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ Ν.Μαρτάκης έβαλε στη ψηφοφορία όχι κάθε μία πρόταση ξεχωριστά αλλά όλες μαζί. Δεν θυμάμαι ποτέ στη Βουλή να μπαίνουν σε ψηφοφορία διαφορετικοί νόμοι για το ίδιο θέμα. Σχεδόν όλες τις φορές η κυβέρνηση καταθέτει ένα νόμο, πάνω σ'αυτό γίνεται η συζήτηση και ακολουθεί η ψηφοφορία. Σπανίως πρόταση καταθέτει και η αντιπολίτευση και η ψηφοφορία γίνεται μόνο πάνω στην πρότασή της.

Τώρα αν στα Δ.Σ του δήμου μας είναι παράδοση να μπαίνει σε ψηφοφορία εκτός από την κύρια εισήγηση, που 99.9% είναι της δημοτικής αρχής, και οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων, τότε ο πρόεδρος σ'αυτήν την περίπτωση ήταν συμβατός με μια τέτοια διαδικασία οπότε όλα έγιναν καλώς. 

Διαφορετικά νέα παράξενα (;) ήθη λοιπόν, εισήγαγε ο Ν. Μαρτάκης και οι συν αυτώ με αυτήν την επιλογή του. Έτσι εκτός από την πρόταση του Γ.Τσιρίδη, που πάνω σ'αυτήν διεξείχθη όλη η συζήτηση, έβαλε σε ψηφοφορία και την πρόταση της Δημ.Αρχής που στην ουσία λέει όχι στην πρόταση του Τσιρίδη. Αλλά και την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στο κέντρο της έχει την απαλλοτρίωση και των 640 στρεμμάτων δίχως αντίτιμο και την δημιουργία της ανάπλασης με έξοδα μόνο του κράτους. Μια ενδιαφέρουσα ουτοπία που όσο χάνεται στο χρόνο η δυνατότητα της εφαρμογής της μεταλλάσεται σε δυστοπία, μιας και δίνει σε όλους τους άλλους τη δυνατότητα να κάνουν παιχνίδι.  

Τελικα πλειοψήφισε η πρόταση της Δημ.Αρχής, που αν καταλάβαμε καλά στο σκληρό πυρήνα της βρίσκεται η αναμονή από το Δήμο της απόφασης του ΣτΕ στη προσφυγή της Εθνικής σχετικά με την απαλλοτρίωση των 220 στρεμμάτων των Λιπασμάτων που είχε γίνει από την Περιφέρεια το Μάιο του '19 με πρωτοβουλία του Γ.Γαβρίλη. Η πρόταση του Δήμου μας δημιούργησε την εντύπωση ότι είναι του τύπου βλέποντας και κάνοντας και μέχρι πότε μπορεί άραγε να κρατήσει αυτό δίχως να στρέφεται εναντίον της πόλης;   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 16:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση