Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 15:06

Συνάντηση του Παντελή Καμά με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas4ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Αλλάζουμε": Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 26-6 προγραμματισμένη συνάντηση της δημοτικής παράταξης μας με εκπροσώπους αθλητικών φορέων της πόλης.

Έχοντας βαθιά την πεποίθηση ότι τα αθλητικά σωματεία επιτελούν ένα τεράστιο αυτόνομο και αναντικατάστατο έργο στην κοινωνία αφενός μας λύπησε η φοβία ή η αμφιβολία πολλών σωματείων να συμμετέχουν σε έναν κοινό και δημόσιο απολογισμό προβλημάτων, αφετέρου μας ικανοποίησε η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με όσα συμμετείχαν.

Φύγαμε πιο «πλούσιοι» σε γνώσεις.

Σε μια πόλη 100 χιλιάδων κατοίκων όπου οι προσχολικές και σχολικές ηλικίες που κατά βάση είναι τα αθλούμενα μέλη των σωματείων πρέπει να ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες πρώτη και βασική διαπίστωση είναι η έλλειψη χώρων προπονήσεων και η ανυπαρξία κάποιου σχεδιασμού από την δημοτική αρχή η οποία ταυτίζει τους αθλητικούς χώρους με τους θεατές. Έχουμε γήπεδα σχεδόν όλων των αθλημάτων όπου οι χώροι θεατών μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τους στίβους, αλλά δεν έχουμε τους πολύ πιο αναγκαίους τους πολύ πιο οικονομικούς προπονητικούς χώρους.

Αυτό το έλλειμμα οδηγεί τα σωματεία σε πολλούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Πρώτο και χειρότερο αναγκάζονται να διώχνουν παιδιά όταν συμπληρώνουν τις οργανικές θέσεις. Παράπλευρη συνέπεια να ιδρύονται νέα σωματεία από παραπονούμενους με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να αθλούνται.

Αμέσως μετά οδηγούνται σε αγώνα δημοσίων σχέσεων με την δημοτική αρχή για να εξασφαλίσουν προπονητικές ώρες η οποία μέσα στην τρελή χαρά μοιράζει «δίκαια» γήπεδα και χρόνους.

Να τονίσουμε ότι τα σωματεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, οικονομικά ανεξάρτητα από την δημοτική αρχή, δεν επιχορηγούνται με οποιονδήποτε τρόπο και μοναδική σχέση είναι η παραχώρηση των δημόσιων αθλητικών χώρων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όπως στο κολυμβητήριο πληρώνουν κατά κεφαλήν την δημοτική αρχή για την χρήση της πισίνας.

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόβλεψη για νέες εγκαταστάσεις – η δημοτική αρχή έχει επαναπαυθεί στο γενικό όραμα, όταν πραγματοποιηθεί η ανάπλαση της περιοχής λιπασμάτων να υπάρχουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις – δεν υπάρχει ούτε καν η σκέψη για την άμεση κάλυψη αναγκών νέων αθλημάτων όπως το ολυμπιακό πλέον άθλημα του ΒΜΧ ποδήλατου όπου νέα παιδιά της πόλης μας όπως με παράπονο μας είπαν, τριγυρνούν σε όλο το λεκανοπέδιο, σε άλλους δήμους που διαθέτουν εγκαταστάσεις.

Πρόθεση μας είναι να φέρουμε τα προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σ.Δ Υπάρχει κι ένα πρόβλημα που αφορά πολλούς κατοίκους που θέλουν να γυμνάζονται δίχως να θέλουν να γίνουν μέλη αθλητικών σωματείων κι ένας λόγος είναι γιατί δεν τους ενδιαφέρουν τα αθλήματά τους και είναι και κάποιας ηλικίας. Ένας τρόπος για να ικανοποιήσει ο δήμος την ανάγκη αυτών των δημοτών είναι να εγκαταστήσει στα πάρκα της πόλης όργανα ατομικής γυμανστικής. Υπάρχουν αρκετοί δήμοι, όπως π.χ Ν.Σμύρνης και Νίκαιας Ρέντη, που τα τελευταία χρόνια έχουν επιλέξει αυτήν την λύση.

Μια άλλη λύση είναι η κατασκευή, τώρα που ανακατασκεύαζεται το γήπεδο του Βάζου στη Δραπετσώνα, ενός γηπέδου γι'αυτούς τους δημότες, ή ενός διαδρόμου από μαλακό ταρτάν ας πούμε ενός μέτρου πλάτους δίπλα στον ποδηλατόδρομο που υπάρχει στον Πολυχώρο Λιπασμάτων. Να έχουμε υπόψη μας ότι όλοι όσοι κατοικούν στη Δραπετσώνα, στην Ευγένεια και στη Χαραυγή και θέλουν να κάνουν τζόκινγκ- περπάτημα οι όχι και τόσο εύκολες επιλογές τους είναι δύο, το Θεμιστόκλειο και οι Σιταποθήκες. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 17:46

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση