Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 16:38

Πάλι και πάλι ο καθημερινός φασισμός του διπλανού μας, του Yorgos Kyriakopoulos στο fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
mess2Χτες βράδυ στις 7, ο πατέρας επιστήθιου φίλου μου έπαθε ένα ελαφρύ εγγεφαλικό. Είχαν έρθει με την γυναίκα του από το Σιδηρόκαστρο γιά να δουν τα παιδιά τους και να περάσουν λίγο χρόνο μαζί τους, στερημένοι όπως ήταν από την παρέα τους εδώ και μήνες λόγω πανδημίας. Μάλιστα ετοιμαζόντουσαν να πάνε όλοι μαζί στο Μουσείο Ακροπόλεως, που τις Παρασκευές μένει ανοιχτό μέχρι τις 10 το βράδυ, και το επεισόδιο τους βρήκε πάνω στη χαρά. Τηλεφώνησαν αμέσως στο ΕΚΑΒ, το οποίο προσήλθε μετά από 2 ώρες...
 Από τις 9 το βράδυ στον Ευαγγελισμό μέχρι τώρα που γράφω, δηλαδή 16 ώρες αργότερα, δεν υπάρχει ακόμη διάγνωση και ο 70άρης μπαμπάς του φίλου μου έχει μείνει ξάγρυπνος, χωρίς φαί ή νερό ή τα φάρμακά του... Οι περιγραφές του νηφάλιου φίλου μου γιά το νοσοκομείο θα ενδιέφεραν ασφαλώς τον Δάντη. Όμως δεν θα κολλήσω σ' αυτό, παρ'ότι η απανθρωπιά και η ανοργανωσιά του Συστήματος Υγείας δεν έχουν ελαφρυντικό ούτε το ξέσκισμα γιατρών και νοσοκόμων από διπλοβάρδιες και υπερωρίες, ούτε τις ελλιπείς υποδομές (2 αξονικοί τομογράφοι με ουρά 30 ατόμων σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας), ούτε την ενδεχόμενη αγένεια και τον εκνευρισμό των απελπισμένων ασθενών.
Δεν υπάρχει καμμία σοβαρή δικαιολογία γιά εκείνη την νοσοκόμα, ας πούμε, που, όταν μία συμπαθέστατη πονεμένη κυρία πλάϊ στον μπαμπά του φίλου μου, η οποία είχε έρθει στο νοσοκομείο πριν 17 ώρες, διαμαρτυρήθηκε όσο πιό γλυκά μπορούσε λέγοντας "δεν αντέχω άλλο παιδί μου" και εκείνη γύρισε και της απάντησε "Να προσέχατε τι ψηφίζετε!".
 
Δεν βρίσκω καμμία - μα καμμία - διαφορά ανάμεσα σ' αυτό το "να προσέχατε τι ψηφίζατε" με το "ας πρόσεχε" ή με το "θα τά 'θελε κι αυτή" που κάθε φασιστάκος θα έλεγε σε μιά περίπτωση βιασμού. Αν ήταν στο χέρι μου, την νοσοκόμα αυτήν θα την έδιωχνα από το ΕΣΥ όχι γιά έλλειψη ανθρωπισμού (πόσο μάλλον φιλαλληλίας - θυμηθείτε τον όρο "αδελφή", γιά να μη ξεχνιόμαστε γιά τους ρόλους), αλλά γιά κοινωνικό μίσος.
Αηδιάζω που σκέφτομαι πόσοι φασίστες υπάρχουν δίπλα μας. Και οργίζομαι όταν ακούω το κίβδηλο ελαφρυντικό ότι "το σύστημα τους/τις κάνει".
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 10:46
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Γιώργος Θ.Τσιρίδης 29-06-2021 11:07
Κι όμως φίλε μου το σύστημα τους/τις κάνει, δεν γεννήθηκαν έτσι, ούτε ονειρεύονται την δουλειά ρους έτσι. Κι αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, αντί να διώξεις το θύμα αυτού του συστήματος, κοίτα να το αλλάξεις, ή να το προφυλάξεις από αυτούς που το απαξιώνουν ... τελικά να προσέχεις τι ψηφίζεις...
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση