Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 14:54

Ήτανε στραβό το κλήμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά το 'φαγε κι ο γάιδαρος της δια περιφοράς

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gaidaros1Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κ. Παναγιώτη Αβραμίδη

 Κοινοποίηση: Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους Πειραιά

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της πρόσκλησης σας για την 14η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ, θέλουμε να σας πούμε ότι αυτή τη φορά, κύριε Πρόεδρε, όντως το παλέψατε. Στείλατε 60 λεπτά νωρίτερα την πρόσκληση στη συνεδρίαση αντί για 30 λεπτά όπως κάνατε στην προηγούμενη.

Είναι η τρίτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου για σημαντικά και δευτερεύοντα θέματα που καλείτε. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι τα μέλη του Συμβουλίου εργάζονται (η συντριπτική πλειοψηφία αυτό κάνουμε) ή ότι δεν είναι αργόσχολοι για να ανοίγουν τα mail τους ανά πέντε λεπτά  (επίσης ισχύει για τη η συντριπτική πλειοψηφία). Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτό στο οποίο προεδρεύετε είναι το Συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας και όχι μία παρέα που ανταλλάσσει μηνύματα;

Την προηγούμενη εβδομάδα είχατε φέρει δια περιφοράς δύο σημαντικά θέματα (ένα εκ των οποίων αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) και ένα δευτερεύον. Τώρα φέρνετε πάλι δια περιφοράς τρία σημαντικά (τον κανονισμό της αναπτυξιακής εταιρείας, την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών των σχολικών φυλάκων και την παραχώρηση χώρων στην ΚΟΔΕΠ).

Τι σας εμπόδιζε να ενώσετε τα 3+3 σε έξι θέματα και να καλέσετε μία δίωρη συνεδρίαση όπως αρμόζει σε ένα σοβαρό θεσμικό όργανο;

Μπορούμε να υποθέσουμε τρεις λόγους:

Πρώτος: Η θερινή ραστώνη. Θα πρέπει να αποφεύγεται σε περιπτώσεις οργάνων όπως αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Δεύτερος: Η ανοργανωσιά της δημοτικής αρχής ως προς τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Όλα είναι επείγοντα και όλα ταυτόχρονα εκκρεμούν επί μήνες ή και χρόνια ή και όλα έρχονται την τελευταία στιγμή και όπως σας ξαναείπαμε ο Δήμος κινείται στον αυτόματο.

Τρίτος λόγος και μάλλον σοβαρότερος: Το «επιτελικό κράτος» των «αρίστων» φαίνεται ότι σας έχει εμπνεύσει και προσπαθείτε να το εφαρμόσετε στον Πειραιά μετατρέποντας τη δημοκρατία σε ανταλλαγή μηνυμάτων του τύπου «συμφωνούμε-διαφωνούμε».

Στην ουσία τώρα των θεμάτων:

Ο κανονισμός της Αναπτυξιακής Εταιρείας εγκρίθηκε και ψηφίστηκε και από την παράταξη μας στο Διοικητικό της Συμβούλιο και συμφωνήθηκε να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Αυτό δεν συνέβη, αντίθετα επιχειρείται δια περιφοράς η διεκπεραίωση του θέματος. Ενώ την ίδια στιγμή η τροποποίηση του οργανισμού του νομικού προσώπου που λέγεται Δήμος Πειραιά, ο οποίος είναι απαρχαιωμένος και αναχρονιστικός, εκκρεμεί τρία (3) χρόνια!

έγκριση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών σχολικών φυλάκων για τη χρονική περίοδο 7/2001 έως 6/2006 θα μπορούσαμε χαριτολογώντας να δεχθούμε ότι είναι «υπερ-επείγον» θέμα  καθώς αφορά μία υπόθεση που εκκρεμεί 15-20 χρόνια!!! Προφανώς συμφωνούμε και ζητάμε εδώ και 15 χρόνια να πληρωθούν οι σχολικοί φύλακες.

Τέλος, ποιος θα διαφωνούσε να πάρει η ΚΟΔΕΠ χώρους  των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων για την υλοποίηση του Καλοκαιρινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 – 14 ετών από τις 28 Ιουνίου. Το  έχουμε προτείνει   –οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Λιμανιού της Αγωνίας»– και το έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την εποχή της δημαρχίας Μιχαλολιάκου προ δεκαετίας! Κύριε Πρόεδρε, τώρα το ανακαλύψατε ως θέμα, δέκα μέρες πριν αρχίσει το πρόγραμμα;

Κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Σας το εξηγήσαμε και στο προηγούμενο δια περιφοράς Συμβούλιο. Παρακαλούμε  όμως αυτή τη φορά να εκλάβετε την επιστολή μας όχι μόνο ως δήλωση αποχής αλλά και ως ισχυρή μομφή στο πρόσωπο σας για καταπάτηση κάθε έννοιας  εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας και για βαθιά απαξίωση του σώματος. Οποιαδήποτε ανικανότητα, ανοργανωσιά ή και πολιτική επιθυμία της δημοτικής αρχής και της διοίκησης δεν σας δίνει το δικαίωμα διάλυσης του Συμβουλίου στο οποίο προεδρεύετε. Γιατί πρέπει να σας θυμίσουμε ότι δεν είστε διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου αλλά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος και εγγυητής της λειτουργίας όλου του Συμβουλίου και όχι της πλειοψηφίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον «Πειραιάς για όλους»

Νίκος Μπελαβίλας

Παναγιώτης Αναστασάκος

Τάκης Βουτυράκος

Δημήτρης Γκερλές

Λία Δρίτσα-Αποστόλου

Βάνα Μελά

Μαρία Σταθάκη

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 15:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση