Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 14:59

Δελτία τύπου για τρία νέα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker86Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρεται σε δύο έργα που εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Και η ανάρτηση της δημοτικής παράταξης "Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών" Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μας πληροφορεί για ακόμα ένα επιπλέον, της Περιφέρειας κι αυτό, που θα γίνει στο δήμο. Προφανώς μόνο καλό θα κάνουν αυτά τα τρία υπερώριμα συγκεκριμένα έργα στην πόλη. Μόνο που μας βάζει σε σκέψεις ο χρόνος που αποφασίστηκαν, μιας και αυτό τον καιρό εξελίσσεται η ιστορία με τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Σχιστό. Μία από τις τρεις μονάδες στην Αττική ( στη Φυλή θα είναι η άλλη μεγάλη και στο Γραμματικό η τρίτη η μικρή) που θα δέχεται τα απορρίμματα των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ο ΕΣΔΝΑ (περιφέρεια Αττικής) έχει ήδη εξαγγείλει να κατασκευαστεί αυτό το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής, που θα επεξεργάζεται 250+ χιλιάδες τόνους απορριμμάτων τον χρόνο, επιβαρύνοντας με νέες οχλήσεις, στις ήδη υπάρχουσες. Με άλλα λόγια αυτά τα νέα έργα μοιάζουν σαν να μας χρυσώνουν το χάπι της ΜΕΑ Σχιστού. 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου 

Δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής:

1.  1. Αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού 16.700.000€

2. 2. Ανακατασκευή του γηπέδου Ι. ΒΑΖΟΣ στη Δραπετσώνα και ανάπλαση της γύρω περιοχής, προϋπολογισμού 5.100.00€

Για πάνω από 30 χρόνια στην περιοχή του Σκλαβενίτη κάθε χειμώνα, είχαμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούσαν προβλήματα σε περιουσίες ανθρώπων και οδηγούσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Από το 2015 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ξεπερνώντας μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια και δυσκολίες, σήμερα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας μεγάλης παρέμβασης που αφορά τις περιοχές του Αγ. Γεωργίου, του Αγ. Μηνά και του Αγ. Αντωνίου που θα λύσει ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρούσε για δεκαετίες.

Ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν η συμβολή του π. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σταυρούλας Αντωνάκου.

Η ανάρτηση στο fb της "Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών" με επικεφαλής τον κ.Διαλινάκη. 

Σημαντικά έργα θα εκτελεστούν
στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
1. Αντιπλημμυρικά έργα αξίας-16.700.000€!
 2.Αστική Ανάπλαση στον χώρο του Νεκροταφείου Σχιστού-1.475.000€
 3. Ανακατασκευή του γηπέδου ‘Ι.Βαζος ‘ στη Δραπετσώνα και ανάπλαση της γύρω περιοχής αξίας 5.100.000€!
Για την υλοποίηση του σχεδίου σημαντική ήταν η συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Κ. Σταυρούλας Αντωνάκου και και χωρίς την συνδρομή της περιφέρειας, με τα πενιχρά οικονομικά του δήμου δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν αυτά τα πολύ σημαντικά έργα.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 06:59

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση