Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 08:15

Αντίο Σωτήρη, φίλε μας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

sotirisΣ.Δ: Kάποιους από τους ανθρώπους που τα δίνουν όλα σε αγώνες για το καλό της κοινωνίας και την υποστήριξη διαφόρων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και τους έχω συναναστροφεί τους εκτιμώ και για την ανιδιοτελή προσφορά τους και για την συγκρότησή τους και ενίοτε και για την σκέψη τους. Τον Σωτήρη Αλεξόπουλο, πέρα από αυτά, τον συμπαθούσα κι όλας κι αυτό είναι για μένα σημαντικό.

Τον συμπαθούσα γιατί εξέπεμπε μία ζεστασιά, μια φιλικότητα, κάτι χαρμόσυνο, ανεπιτήδευτο και ανοιχτό. Κι όλα αυτά κι άλλα ακόμα μαγικά, ώστε μετά το τέλος κάθε σύντομης συνάντησης που τύχαινε να έχω μαζί του μου ανανέωνε τη διάθεση να τον εμπιστευτώ με κλειστά τα μάτια που λέει ο λόγος και πάντα μου ερχόταν μετά το "γεια χαρά Σωτήρη" να τον αγκαλιάσω. Με άλλα λόγια, ο Σωτήρης ήταν από εκείνους τους σπάνιους τύπους που εμπλέκονται στα κινήματα και εμπνέουν, άνθρωποι που συνδυάζουν αρμονικά τη θεωρία τους με τις πράξεις τους.

Είθε να αυξάνονται και να πληθαίνουν οι Σωτήρηδες στην πόλη μας, στην χώρα μας και στον κόσμο όλο. Νομίζω ότι στην εκπλήρωση αυτή της ευχής το πέρασμα του Σωτήρη από τη ζωή βοήθησε. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Πειραιάς για όλους" της οποίας είναι και ο τίτλος του άρθρου.   

Φίλες και Φίλοι,

Η είδηση ήταν αναμενόμενη, τα νέα ήταν χωρίς χαραμάδα ελπίδας. Ο φίλος μας, ο σύντροφός μας, ο συνταξιδιώτης μας Σωτήρης Αλεξόπουλος «έφυγε».

Τι να γράψει και τι να σκεφτεί κανείς για τον Σωτήρη, που ήταν πολλά πράγματα μαζί, που ήταν παρών σε όλα, που ήταν ακούραστος, δοτικός, αλληλέγγυος, ΑΝΘΡΩΠΟΣ πάνω από κάθε τι άλλο.

Πορευτήκαμε μαζί και χώρια, χώρια και μαζί δεκαετίες ολόκληρες, με τον Σωτήρη να δίνει το παρόν  σε κάθε γωνιά της πόλης μας, να μην λείπει από κανένα γεγονός μέχρι το τέλος.

Μία έντονη, φιλική, συντροφική, ανθρώπινη, βαθιά πολιτική  και χειμαρρώδης παρουσία που αγωνιζόταν διαρκώς, που ποτέ δεν το έβαζε κάτω . Έτσι ακριβώς αντιμετώπισε και την ασθένειά του, με αισιοδοξία και πολλή γενναιότητα .

Η θλίψη βαθιά σε όλες και όλους μας. Αλλά, ακόμα και με τα δόντια σφιγμένα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα.  Αυτή είναι η τιμή που του πρέπει.

Η σκέψη μας είναι κοντά και στην αγαπημένη όλων μας, σύντροφό του Φωτεινή που ήταν συνέχεια δίπλα του, αλλά και στα παιδιά του. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη.

Κι αυτό από το fb που το εντόπισα σήμερα (11.5) το απόγευμα.

Σωτήρης Αλεξόπουλος.
To 2015 άκουσα για πρώτη φορά το όνομα του. Το 2016 συνεργαστήκαμε στενά στο λιμάνι του Πειραιά. Άμεσα με εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύτηκα. Χριστιανός εγώ, από άλλους ιδεολογικούς δρόμους αυτός. Μου ανέθεσε την ευθύνη του συντονισμού της σίτισης των προσφύγων. Ο ίδιος συντόνιζε τα πάντα στο λιμάνι. Υπεύθυνος της άτυπης δομής. Συμβιβαστήκαμε χαριτολογώντας στις ατέλειωτες συζητήσεις μας τις νύχτες στον Θεό των προσφύγων. Ήταν ένα συμβιβασμός που είχε χιούμορ ενώ πολλές φορές αποδίδαμε εκεί τις καλές συγκυρίες στη «κόλαση» των εντάσεων που ζήσαμε ουκ ολίγες φορές. Με γνήσιο ενδιαφέρον, με ανιδιοτελή αγάπη, δάσκαλος ζωής, ένας άγιος στα δικά μου μάτια που θυσιαστικά καίγονταν σαν λαμπάδα υπηρετώντας τον συνάνθρωπο. Να φροντίζεις 7-8 χιλιάδες ανθρώπους σε απάνθρωπες συνθήκες με ανοικτό το λιμάνι για τόσους μήνες είναι σενάριο για πολλές ταινίες. Αρρώστησε, έδωσε την ψυχή του σε αυτό. Τον θυμάμαι να ξενυχτά με τα μάτια πρησμένα να φροντίζει τα χαρτιά να τρέχει να τηλεφωνά. Αγωνίες, ήττες, πίκρες αλλά και πολλές χαρές ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα. Τον θυμάμαι τα δειλινά στις λίγες στιγμές χαλάρωσης χέρι χέρι πιασμένος με την Φωτεινή Σέρβου γυναίκα της ζωής του να περπατούν πίσω από την Ε1. Πρίν λίγο έμαθα από την Φωτεινούλα του ότι έφυγε. Καλέ μου φίλε αν υπάρχει Παράδεισος ξέρω ότι θα είσαι εκεί και περιμένω όταν έρθει η ώρα μου να σε συναντήσω να συζητάμε πάλι περπατώντας όσα ζήσαμε και ποιος ξέρει τι θα κάνουμε και τότε μαζί.
Tα θερμα συλλυπητήρια μας σε όλη του την οικογένεια και τους συντρόφους του σε όσες συλλογικότητες συμμετείχε.
Αιωνία σου η μνήμη.
Χρήστος.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 15:14
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση