Δευτέρα, 03 Μαΐου 2021 09:06

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ... ή περί ΟΕΥ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, του Στέφανου Σαββόπουλου, προέδρου εργαζομένων του δήμου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

savopstefΤι περιλαμβάνει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του κάθε δήμου; Ένα σύνολο διατάξεων, κανόνων και κωδίκων που αποσκοπούν στη διάρθωση και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του δήμου, τις θέσεις του προσωπικού, τα κριτήρια και την επιλογή των προϊσταμένων των υπηρεσιών - οργανικών μονάδων του δήμου. Με λίγα λόγια ο ΟΕΥ είναι ο βασικός παράγοντας για το πως και από ποιους ασκείται η διοίκηση στον κάθε δήμο, ο συντονισμός και ο έλεγχος. Με δεδομένο ότι την ευθύνη της επιλογής των έργων που πραγματοποιεί ο κάθε δήμος και των υπηρεσιών που προσφέρει την έχει η δημ.αρχή, διάφορες θεσμικές επιτροπές και το δημοτικό συμβούλιο, το πόσο καλός είναι ένας ΟΕΥ φαίνεται στην πράξη και από την ποσότητα και την ποιότητα του έργου που παράγει ένας δήμος και το κατά πόσο συμβάλλει στην δημιουργία αυτού του έργου το προσωπικό του.

Έχει σημασία λοιπόν ένας καλά σχεδιασμένος ΟΕΥ και για το λόγο πως είναι ισχυρή στην κοινωνία η γνώμη πως είναι μία μειονότητα εργαζομένων στους δήμους αλλά και σε πολλές κρατικές υπηρεσίες, που όντως εργάζονται και εκτελούν καλά τα καθήκοντά τους και πως ελέγχονται  από τους αρμόδιους για την εργασία που προσφέρουν. 

Στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας η δημ'αρχή έχει προαναγγελθεί δυο φορές Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ένα νέο ΟΕΥ και δυο φορές το έχει αναβάλλει. Ανάμεσα σ'αυτούς που αντιδρούν στο κατατεθέν σχέδιο της Δημοτικής Αρχής είναι και το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του δήμου που επισταμένος ζητάει να γίνει ουσιαστική διαβούλευση για τον νέο ΟΕΥ και απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις.  

Το 1o κείμενο που ακολουθεί το ανάρτησε την Μ.Παρασκευή στο fb, στη σελίδα των Εργαζόμενων Κερατσινίου Δραπετσώνας ( https://www.facebook.com/groups/308245295952719) ο πρόεδρός τους Στέφανος Σαββόπουλος και το 2ο "Ανάσταση ...Χριστέ μου", το Μ. Σάββατο.

(η ευκαιρία για Ευχές και Χρόνια Πολλά στους Εργαζόμενους δόθηκε ξανά...έστω και μ' αυτόν τον τρόπο. Ευτυχείτε.... !!!)

Σ' αυτόν τον Δήμο των ... αθώων, αυτή η κάστα, (η συνήθως υποταγμένη στο ...έλεος του ενός) μοιράζεται αφιλοκερδώς την κάθε αρλούμπα των ....ανισόρροπων απανταχού ψευδοΣταλινικών.
Οι προφανώς ... υποταγμένοι (κι ας λένε στους εργαζόμενους κατ' ιδίαν ...άλλα ) βγαίνουν και λένε με μισόλογα κάτι ..."μπαγιάτικες θεωρίες" (περί Διαλόγου, περί Δημοκρατίας και περί ίσων ευκαιριών) για να "φαίνονται" και "καλά θυμωμένοι" με το σύστημα και με τα κυβερνητικά "αφηγήματα".
Ο αδαής κόσμος αυτού του Δήμου των Αθώων, που τους πιστεύει, "φτύνει τον κόρφο του" και σκέφτεται, τελικά, από ποιους πρέπει να γλυτώσει ...
Κάνουν λοιπόν τα ίδια... Είναι όμοιοι και απαράλλαχτοι αυτού που οι ίδιοι κατά καιρούς καταγγέλλουν.
Με επίδειξη δύναμης(???? έβαλαν Δημ. Συμβούλιο μια μέρα μετά τη Μεγάλη Δημοσιοϋπαλληλική Απεργία της 6 Μάη (ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ και ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) μιας και το προηγούμενο αναβλήθηκε με αποχή από όλες τις Δημ. Παρατάξεις .
Βιάζονται γιατί:
1.) Θέλουν να δώσουν "αντικείμενο" εξουσίας και "δουλειά" στους Αντιδημάρχους, μιας και "λοιδορούν", "συκοφαντούν" και θεωρούν "ύποπτους", καθημερινά, Εργαζόμενους και Υπηρεσίες.
2.) Θέλουν Διευθύνσεις και Τμήματα "Ψυγείου", αφού δε θα κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, (λατρεύοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προβλέποντας 530 προσλήψεις με επαίσχυντες συμβάσεις !!!) δημιουργώντας "αποθήκη" επιδοματούχων υπαλλήλων.
3.) Θέλουν "καβάντζα" 3 Διευθυντών και 10 Τμηματαρχών για να προωθήσουν άμεσα τους δικούς τους εκλεκτούς και να τιμωρήσουν τους "απείθαρχους".
4.) Τελευταία στιγμή τροποποίησαν την πρότασή τους και κατάργησαν το προβάδισμα των ΠΕ σε 7 Τμήματα "ρίχνοντας στάχτη στα μάτια" (χωρίς ίχνος ντροπής), καταδεικνύοντας συνδικαλιστικά στελέχη και όχι μόνο...
5.) Δεν προχωρούν στην ίδρυση Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών "τσουβαλιάζοντας" Παιδεία και Παιδικούς Σταθμούς μαζί αφήνοντας τον Πολιτισμό ξεχωριστά (σιγά και μη δεν τον άφηναν...).
6.) "Μεταθέτουν" το Τμήμα Μικροέργων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες που ανήκει σε άλλη Διεύθυνση για να τη "γεμίσουν".
7.) "Πετάνε" τις Δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου στον Πολιτισμό!!! για να μην έχουν την "προσωπική ευθύνη" της προβολής του Δημ. ΄Εργου.
8.) "Φτιάχνουν" 2 Διευθύνσεις στην Καθαριότητα (πανελλήνια πρωτοτυπία), γιατί διευθετούν ...το βόλεμα και τις γκρίνιες των αντιδημάρχων.
9.) Καταδικάζουν τους ΤΕ που έπονται των ΠΕ, ακόμη και αν έχουν περισσότερα Τυπικά και Ουσιαστικά προσόντα.
10.) Δίνουν το προβάδισμα σε κάποιους ΔΕ με γελοίες αιτιολογήσεις, μιας και γνωρίζουν ότι και οι "αδαείς"στην Αποκεντρωμένη θα τα απορρίψουν.
11.) Διατηρούν στο Οργανόγραμμά της πρότασης τους το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, όταν γνωρίζουν ότι το Συνδικαλιστικό κίνημα αντιστέκεται στη σύνδεση των Υπηρεσιών με παρακολουθήσεις, καταγραφές απεργιών, αξιολογήσεις, βραβεύσεις, που επιτρέπουν στη Διοίκηση να καταστρατηγεί τα ατομικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων. Είναι παραπάνω από σαφές ότι η Διοίκηση ενισχύει τη δημιουργία ενός κλίματος διχασμού, αντιπαράθεσης και χαφιεδισμού μεταξύ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον Δήμο.
Γι' αυτούς και άλλους πολλούς λόγους ζητήσαμε ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ.
ΑΝ δεν το θελήσουν, ο δρόμος είναι ΑΝΟΙΧΤΟΣ. Ας τον ψηφίσει μόνη της η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Μπορεί, έχει τον τρόπο....
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ...ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ
(είναι απ' ...όσο ξέρω):
1.) Να προσπαθείς να ανατρέψεις το σήμερα ξεπερνώντας τον φόβο σου απέναντι σε Δημάρχους, σε Συμβούλους, στα Δικαστήρια και στους Υπουργούς.
2.) Να αντιστέκεσαι πολεμώντας το άδικο και να στηρίζεις το δικό σου ...«αφύσικο».
3.) Να «σχεδιάζεις» και να υπηρετείς το μέλλον των 350 εργατών, που με συμβάσεις "γαλέρας», εργάζονται δίπλα σου προσπαθώντας να τους "εξασφαλίσεις" Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.
4.) Να "αποδέχεσαι" με αξιοπρέπεια τα "μισά μεροκάματα" και προπαντός να κρατάς ψηλά την αισθητική και το φρόνημα των εργατών, των κηπουρών και των υπαλλήλων ενάντια στο μοίρασμα της φτώχειας που επιβάλλουν οι ...«άρχοντες» του τόπου σου.
5.) Να «σκυλιάζεις» με τα ιδεολογήματα και τα αφηγήματα που σου "πασάρουν" οι περίεργοι ...δήθεν Αριστεροί.
6.) Να «φτύνεις» τον κόρφο σου, όταν ακούς για Λαϊκές Ανάγκες και Λαϊκούς αγώνες, απέναντι σε κάποιους τύπους σαν τους Μελισσοκανίδηδες και Μητσοτακιρκαναροχάκηδες...
7.) Να τολμάς να αναδεικνύεις τους ... «δήθεν αθώους», που εισπράττουν από τον Δήμο τον «μισθουλάκο» τους ανελλιπώς, συκοφαντώντας το Δημόσιο και τους εργαζόμενους σ' αυτόν.
8.) Να ακούς με αγωνία μουσικές στη σιγαλιά του καθήκοντος και να ταξιδεύει το πνεύμα σου μπροστά στα εμπόδια των σκορπισμένων ελπίδων...
9.) Να πιάνεις φυσικά την ΄Ανοιξη με προσοχή και να έχεις την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ για ...κλειδί σου.
Περιμένω τις επιτροπές των Συμβασιούχων ΤΩΡΑ.
Περιμένω, με προσμονή, την οργή των συναδέλφων μας, που εκφράζεται τηλεφωνικά, στην ΠΡΑΞΗ.
Εγώ θα είμαι έτσι κι αλλιώς παρών... Εσείς;
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 09:05

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση