Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 15:55

Βιβλίο του μήνα κατά ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ «Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα», του Στήβεν Χώκινγκ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
thalis7Το βιβλίο του Stephen Hawking, «Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα», (εκδ. Πατάκη, μτφρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης) είναι το τελευταίο βιβλίο, αποχαιρετιστήριο δώρο, του κορυφαίου επιστήμονα. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα τον Μάρτιο του 2018, λίγο καιρό μετά τον θάνατό του.  

Πρόκειται για ένα ελκυστικό ανάγνωσμα στο οποίο ο Hawking προσεγγίζει με διαύγεια, σαφήνεια και αρκετό χιούμορ, τα σπουδαιότερα ζητήματα της σύγχρονης επιστήμης, επισημαίνοντας με πολλούς τρόπους πόσο ζωτικός είναι ο ρόλος της στην επίλυση των προβλημάτων μας στη Γη. Κυρίως σήμερα, με τις τεράστιες προκλήσεις, όπως παρατηρεί, που αντιμετωπίζει ο πλανήτης: την κλιματική αλλαγή, την απειλή του πυρηνικού πολέμου και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
 Υπάρχει Θεός; Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον; Υπάρχει άλλη νοήμων ζωή στο Σύμπαν; Τι υπάρχει μέσα σε μία μαύρη τρύπα; Θα μας ξεπεράσει η τεχνητή νοημοσύνη; Έχει νόημα να αποικίσουμε το διάστημα; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον; Θα επιβιώσουμε πάνω στη Γη; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 16:17
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση