Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 21:17

Ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας πρέπει να ξυπνήσει, γιατί τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, του Γιώργου Τσιρίδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
dimker74Η Ελλάδα αναπλάθεται, η Αττική αναπλάθεται με έργα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναθερμάνει τις οικονομίες μετά την πανδημία. Οι άλλοι τρέχουν, εμείς όμως εδώ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα κοιμόμαστε!
Γιατί η δημοτική αρχή έχει αγκυλώσεις και δεν μπορεί να δει το προφανές, πως αν δεν κινηθεί ΑΜΕΣΑ ο δήμος θα μείνουμε εκτός εξελίξεων.
Διστάζει να χαρακτηρίσει την περιοχή μας (με απόφαση ΔΣ) ως ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, αποφεύγει να συζητήσει για την ένταξη έργων στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.
Κωφεύει σε προτάσεις που κάνει η αντιπολίτευση σύσσωμη, γιατί:
 1) απλούστατα, δεν γνωρίζει πώς να χειριστεί τα θέματα,
2) δεν έχει πλέον τον Σύριζα στην κυβέρνηση και τον Γαβρίλη στην Περιφέρεια να τον τροφοδοτούν με έργα και ιδέες και
3) γιατί δεν εμπιστεύεται ούτε τον ίσκιο της.
 
Ό,τι τής έδωσε ο Σύριζα τα έτη 2015-19, την παραλία, τις νέες χρήσεις γης, το κέντρο υγείας, το ζεστό χρήμα στα ταμεία για την καθημερινότητα, τον Καχραμάνογλου κτλ. το πήρε και το προχώρησε. Το έτοιμο φαγητό το έστρωσε και το έφαγε με όρεξη πολλή. Καλά έκανε και της το αναγνωρίζουμε. Κάτι όμως πρέπει να κάνει και αυτή από μόνη της. Κάποτε πρέπει να βγει από τον "ύπνο του δικαίου".
 
Προτείναμε να χαρακτηριστεί η βιομηχανική ζώνη "Περιοχή Ανάπλασης" και να προχωρήσει η πολεοδομική μελέτη και μας αγνόησε, αν δεν μας εμπαίζει κιόλας. Με τα ιδεοληπτικά της κολλήματα αδυνατεί να δει πως πρέπει να τρέξουμε αν δεν θέλουμε να μείνουμε στο περιθώριο παρίες για πάντα.
Προτείναμε να συζητήσουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να εντάξουμε την πολεοδομική μελέτη για την βιομηχανική ζώνη και την προκαταρκτική μελέτη της παραλίας από ΕΥΔΑΠ ως Ιχθυόσκαλα (παραλία Κερατσινίου). Της προτείναμε να συζητήσουμε για να δούμε όλοι μαζί πώς δεν θα χάσουμε κι αυτό το τρένο, και μας αγνόησε, δεν δέχτηκε ούτε καν να το συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Πρέπει να ξυπνήσει πριν να είναι πολύ αργά.
 
[Το ρεπορτάζ από το "Δραπετσίνι" του Νίκου Χάνου δείχνει τι οργασμός γίνεται αλλού και σε πόσο βαθύ ύπνο βρίσκεται η δημοτική αρχή εδώ στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα.]

http://drapetsini.blogspot.com/2021/04/blog-post_7.html#more

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 21:24

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση