Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:59

Δελτίο Τύπου "Αλλάζουμε Κερατσίνι Δραπετσώνα" και της Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών για τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ergazomkerdrapΕπί του πιεστηρίου: Είναι η 2η φορά που κατόπιν εσωτερικών και εξωτερικών πιέσεων η Δημοτική Αρχή αναβάλλει το Δ.Σ με το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κερατσίνι Δραπετσώνα "Αλλάζουμε.

Επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα Παρασκευή 23.4 η δημοτική αρχή τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου.

Ο λόγος της αναβολής ψήφισης του στο προηγούμενο ΔΣ αφορούσε ενδο-παραταξιακές ισορροπίες, προφανώς διευθετήθηκαν και η δημοτική αρχή αισθάνεται έτοιμη να τον ψηφίσει.

Ήδη έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στον ανορθολογικό-ρουσφετολογικό τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος και η περί αυτόν ομάδα διαχείρισης του δήμου προωθούν αλλαγές που ευνοούν επιλεγμένα πρόσωπα που θα αναβαθμιστούν με τίτλους διευθυντών τους οποίους θα φέρουν μέχρι την συνταξιοδότηση τους,

οι επιλεγμένοι δηλαδή με στενά ωφελιμιστικά για την διοίκηση κριτήρια θα κληροδοτηθούν και στις επόμενες διοικήσεις οι οποίες -θα- οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι στις σημερινές επιλογές του κ. Βρεττάκου και της ομάδας του και έχουμε δηλώσει την πρόθεση μας να τον καταψηφίσουμε.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου με ομόφωνη ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι αποχώρησε από την σχετική συζήτηση με την δημοτική αρχή «επειδή η διαδικασία διαβούλευσης αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους».

Καλούμε την δημοτική αρχή να υπερβάλλει εαυτόν και να συμπεριφερθεί με την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία που αρμόζει στο ζήτημα.

Να αποσύρει τον Οργανισμό και να τον φέρει σε πραγματική διαβούλευση τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο και με τους εργαζόμενους ώστε να προκύψει ένας κανονισμός ικανός να υπηρετήσει τα δημοτικά συμφέροντα και μόνον.

Και το Δελτίο Τύπου για το ίδιο θέμα της "Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών Κερατσινίου Δραπετσώνας"

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , η δημοτική αρχή με διαδικασίες « fast-track» , επιχειρεί να ψηφίσει τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση συναίνεσης με τις δημοτικές παρατάξεις και τους εργαζόμενους του Δήμου , που μέσω του Συλλόγου ήδη εκδήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους στην όλη διαδικασία .
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , θα πρέπει να έχει ως σκοπό την Προώθηση της τοπικής και εσωτερικής ανάπτυξης του ∆ήμου , με περιεχόμενο που θα εξασφαλίζει την υλοποίηση Προγραμμάτων επενδύσεων και παροχής υψηλού επιπέδου και σύγχρονων υπηρεσιών με μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ αποτελεί το μέσο σχεδιασμού και υλοποίησης της δημοτικής πολιτικής , μέσο χρηματοδότησης και εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του υπηρεσιακού μηχανισμού.
Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί χρειάζεται να υπάρχει
1. Σαφής οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών
2. Αποφυγή του κατακερματισμού και της πολυδιάσπασης των υπηρεσιών
3. Δημιουργία λιτών δομών με τα απολύτως αναγκαία ιεραρχικά επίπεδα
4. Χωρική αποκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών.
5. Στελέχωση της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας (ρόλοι Γενικού Γραμματέα και Γενικού Διευθυντή)
6. Οι νέες οργανικές θέσεις θα πρέπει να αφορούν σε εξειδικευμένα στελέχη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ,ΤΕ)
7. Ανάπτυξη οριζόντιων μηχανισμών συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών
8. Αποτελεσματικός συντονισμός και επίτευξη συμπληρωματικότητας μεταξύ των δημοτικών υπηρεσιών,
έτσι ώστε μέσω της σκοπούμενης αναδιοργάνωσης να επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός νέου μοντέλου λειτουργίας που θα περιλαμβάνει :
- Απλούστευση και προτυποποίηση των διαδικασιών λειτουργίας
-Περιγραφές θέσεων εργασίας
- Πρότυπα στελέχωσης
-Δείκτες παρακολούθησης του δημοτικού έργου
- Εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων
Το προτεινόμενο σχέδιο της διοίκησης του Δήμου που δεν έχει καμία απολύτως αναπτυξιακή προοπτική και σύγχρονη αντίληψη της διοικητικής πρακτικής, που προσπαθεί να «τακτοποιήσει» τις θέσεις και περιέχει αποσπασματικές παρεμβάσεις, δεν μας βρίσκει σύμφωνους και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του και την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ .
 
Μου αρέσει!
 
 
 
Σχόλιο
 
 
Κοινοποίηση
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 16:49

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση