Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 04:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Κερατσίνι Δραπετσώνα Αλλάζουμε#

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

allazoume4Με μια δημόσια ενημέρωση ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους", μας ενημερώνει στις 20 Μαρτίου ότι ο ΟΛΠ με απόφαση του ΥΠΕΝ από τις 23 Φεβρουαρίου πήρε άδεια να μετατρέψει σε εργοτάξιο την περιοχή του Ε1 προβλήτα, τον όρμο του Κράκαρη δηλαδή, εκεί που ο δυτικός λιμενοβραχίονας του λιμανιού χωρίζει την περιοχή ανάπλασης από το λιμάνι, λίγες δεκάδες μέτρα από τα σπίτια της Δραπετσώνας.

Χτες, 22 Μαρτίου η δημοτική μας αρχή μας ενημερώνει ότι στις 23 Φεβρουαρίου πήρε άδεια εργοτάξιου όχι μόνον η περιοχή που μας είχε ενημερώσει 2 μέρες νωρίτερα ο κ. Μπελαβίλας, αλλά και η περιοχή του Αγ. Γεωργίου απέναντι από τον Σκλαβενίτη όπου λειτουργεί εργοτάξιο τουλάχιστον 6 μήνες τώρα και επεκτείνεται προς την ΔΕΗ.

Μας ενημερώνει η δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου, αφού μάθαμε για άλλη μια φορά τα κακά μαντάτα από τρίτη πηγή, ότι «απερίφραστα… δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί τετελεσμένα» και ότι «Η νομική υπηρεσία του Δήμου έτσι κι αλλιώς θα προσφύγει απέναντι στην αδειοδότηση που ενέκρινε το ΥΠΕΝ»

Μας προβληματίζει η απόφαση της COSCO να μεταφέρει τις φορτοεκφορτώσεις αυτοκινήτων από την περιοχή του Αγ. Γεωργίου στο παλατάκι -στον Πειραιά δηλαδή- προκειμένου να μετατρέψει δυο περιοχές του δήμου μας σε εργοτάξια.

Το αποδίδουμε στην ύπαρξη ενός δυναμικού κινήματος αντίστασης στους σχεδιασμούς της εταιρείας που έχει αναπτυχθεί στον Πειραιά, αντιστρόφως ανάλογης των αντιδράσεων στα δικά μας μέρη, δεν ξεχνούμε ότι τόσες και τόσες συζητήσεις και αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου για συντονισμένη δράση κατά αντιπεριβαλλοντικών συμφερόντων που αναπτύσσονται στον δήμο μας (cosco, oilone, Σχιστό, ΔΕΗ, νεκροταφείο Ανάστασης) έχουν μπλοκαριστεί από την δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου, έχουν χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι συμμετοχής του κ δήμαρχου σε ηχηρές ανακοινώσεις και στην συνέχεια έχουν θαφτεί.

Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της καταγγελίας και επανάπαυσης.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου και την καλούμε να αλλάξει ρότα.

Να αποζητήσει την εξιλέωση των μέχρι τώρα παραπλανητικών κινήσεων της σε ενεργό συμμετοχή για την δημιουργία ενός παν-Κερατσινιώτικου και παν-Δραπετσωνίτικου ξεσηκωμού κατά όσων επιβουλεύονται την υγεία μας, την ατομική την κοινωνική και την οικονομική ευημερία μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 04:42

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση