Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:22

Ακόμα και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης των ασθενούντων κάνει ελάχιστα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

meth-krevatiΣύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις έχει προχωρήσει στην Αττική η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο του '20 σε  348 τον Μάρτιο του '21, αύξηση δηλαδή 107%. Ανάμεσα στα άλλα διάφορα μέτρα, προστέθηκαν επίσης 449 απλές κλίνες Covid σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής. Αριθμοί που η αντιπολίτευση τους αμφισβητεί (  avgi.gr  7.3.21). Το θέμα όμως είναι πως θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα το κράτος το μεγάλο πρόβλημα της δραματικής αύξησης κρουσμάτων σε καθημερινή βάση.

Να τονίσουμε εδώ πως σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα να επιζήσει ένας ασθενής από covid -19 σε ΜΕΘ σε καταστάσεις βαθύ κόκκινου είναι διπλάσιες από το να νοσηλευτεί σε απλή κλίνη covid. Και είναι ανάγκη να τονίσουμε επίσης πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο αριθμός των διασωληνομένων επί μέρες εκτός ΜΕΘ είναι δεκάδες και συνεχώς αυξάνονται. Το άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι ότι δεν διόρισε έγκαιρα η κυβέρνηση τους απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορούν να φέρνουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, τόσο για τους ασθενείς από covid - 19 όσο και από όλες τις άλλες ασθένειες.

Όσο όμως και αν αύξησε η κυβέρνηση τις κλίνες ΜΕΘ η αλήθεια που καίει είναι μία. Τώρα τα πράματα είναι πολύ άσχημα και δεν επαρκούν. Στο δικό μου μυαλό και με τα λίγα που γνωρίζω τι μου λέει η απλή λογική ότι πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή του βαθύ βαθύ κόκκινου; Πως θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα για όσους έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και οι κλίνες δεν επαρκούν; Υποστηρίζω αυτό που ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ αλλά και η αντιπολίτευση από τις αρχές Μαρτίου. Δηλαδή να γίνει επίταξη κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διαθέτει στην Αττική αρκετές κάτι που η κυβέρνηση δυστυχώς δεν τολμάει να το κάνει. 

Την ίδια  ατολμία έδειξε η κυβέρνηση και στα ΜΜΜ, όπου δεν φρόντισε να αποσυμφορήσει τα ΜΜΜ από τα πλήθη που τα χρησιμοποιούσαν κάθε μέρα και από τον Σεπτέμβριο γινόταν ο κακός συνωστισμός στις μετακινήσεις.  Και εντάξει, για δικούς τους λόγους και κάνοντας τους δικούς της λογαριασμούς, επέλεξε η κυβέρνηση να μην αγοράσει νέα λεωφορεία. Χιλιάδες όμως τουριστικά πούλμαν ήταν ακινητοποιημένα και περίμεναν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει όσο πιο έντιμα μπορεί στο ερώτημα του γιατί δεν έκανε το απλό, να τα νοικιάσει δηλαδή μαζί με τους οδηγούς τους ή αν δεν υπήρχαν τα αναγκαία χρήματα, να τα επιτάξει. Υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που να μην έχει τη γνώμη που αυτή η πολυκοσμία στις μεταφορές όλο αυτό το χρόνο δεν συνέτεινε κατά πολύ στην δραματική αύξηση της διασποράς; Ούτε ένας πιστεύω. 

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι δεν πάμε καθόλου καλά ενώ θα μπορούσαμε και το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ευθύνης την φέρει η κυβέρνηση, που σ'αυτήν την κρίσιμη στιγμή δεν κατάφερε να υπερβεί τα ιδεολογικά της όρια και να ξεπεράσει τις πολιτικές της αρχές. Που, στο δια ταύτα, δεν θέλησε να έρθει σε κόντρα με τις ομάδες συμφερόντων που εκφράζει κι αυτό το πληρώνει ο κόσμος,το πληρώνουμε ακριβά όλοι εμείς.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, δεν κατάφερε η κυβέρνηση δυστυχώς να επιλέξει έγκαιρα τις δύο αυτές απλές λογικές και σωτήριες λύσεις που αναμφισβήτητα βοηθούν σημαντικά. Σημαντικά στο και να μην μολυνθούν τόσοι πολλοί συμπολίτες μας και να ζήσουν πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποί μας απ'αυτούς που τελικά θα βγουν ζωντανοί από τα ευρισκόμενα σε μία τρέλα νοσοκομεία με τους εργαζόμενους σ'αυτά να τα έχουν παίξει κανονικά. Κι αυτό μου βγάζει ένα κακό θυμό που με χαλάει ιδιαίτερα κάθε φορά που θέλω να αλλάξει αυτή η κατάσταση εδώ και τώρα και δεν βρίσκω τρόπο να το παλέψω. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 13:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση