Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 15:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το σχέδιο τους, η πόλη μας ένα απέραντο εργοτάξιο. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

molos1Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε στις 23/2 νέα Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη του ΟΛΠ για την λειτουργία ΔΥΟ εργοταξίων στην Δραπετσώνα στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου της νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα Πειραιά, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει την πόλη μας ένα απέραντο εργοτάξιο.

Η κατασκευή των δύο εργοταξίων έχει σχεδιαστεί να γίνει σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Ειδικότερα, το πρώτο θα βρίσκεται μόλις 50μ. από την είσοδο του Πολυχώρου Λιπασμάτων ενώ το δεύτερο πρόκειται να δημιουργηθεί κάτω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, δίπλα από την Nάφθα.

Ο καθένας και η καθεμία επομένως μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος που πρόκειται να συντελεστεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου.   

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα προς την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί τετελεσμένα. Η νομική υπηρεσία του Δήμου έτσι κι αλλιώς θα προσφύγει απέναντι στην αδειοδότηση που ενέκρινε το  Υ.Π.ΕΝ.  

Συνιστά τουλάχιστον πρόκληση και υποκρισία από τη μία να μας ζητά η κυβέρνηση  να μένουμε σπίτι για την ασφάλεια της υγεία μας ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει και υλοποιεί εγκληματικές πολιτικές σε βάρος των ανθρώπων της περιοχής με καταστροφική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Να είναι σίγουροι πως τα σχέδια τους εκτός από τη Δημοτική Αρχή θα βρουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, οι οποίοι δεν πρόκειται άπραγοι να παρακολουθούν την καταστροφή της πόλης τους.

Πηγή:  keratsini-drapetsona.gr   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 10:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση