Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 16:05

Τεράστιο φάουλ του δήμου, του Γιώργου Τσιρίδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
anaplasiΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
άλλα αποφασίζουμε, άλλα γίνονται!
Ποιος Διαλινάκης; ποιο ΚΚΕ; ποιος Τσιρίδης; ποια Δαβγιώτη; ποια Δατσέρη; ποιος Καμάς; τι είναι όλοι τούτοι οι "επικεφαλής" που θέλουν να παίρνουν αποφάσεις για τον δήμο με τον Βρεττάκο (ποιος Βρεττάκος;). Εδώ υπάρχει η ανωτάτη αρχή, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης και πάσα αρχή παυσάτω!
 
Οι επικεφαλής των παρατάξεων του συμβουλίου, με πρόσκληση του δημάρχου, μαζευτήκαμε στις 27 Οκτωβρίου 2020 στο δημαρχείο για να συζητήσουμε το θέμα της πολεοδομικής μελέτης ανάπλασης. Ήταν ένα θέμα που το έβαζα διαρκώς και ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε.
Είχαμε και τον σύμβουλο του δημάρχου, τον κ. Γιώργο Ανδρεαδάκη, μαζί μας ως πολεοδόμου του δήμου. Νομίζαμε ότι τον είχαμε, γιατί, στην πραγματικότητα εκείνος μάς είχε. Για την ακρίβεια μάς είχε γραμμένους κάπου, ας πούμε στα παλιά του παπούτσια για να μην γίνουμε πολύ επιθετικοί.
Πήραμε κάποιες αποφάσεις. Ομόφωνα. Όλοι μαζί. Ακόμα κι ο Καμπούρης που έλειπε συμφωνούσε.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, Ή ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
Είχαμε μια διαφωνία, αν θα πάμε με το άρθρο 7 του νόμου 2504/97 (απλή πολεοδομική μελέτη) ή με το άρθρο 8 του ίδιου νόμου (πολεοδομική μελέτη περιοχής ανάπλασης). Ας έμενε να λυθεί αργότερα αυτή η διαφωνία, το ουσιαστικό ήταν ότι ξεκινούσαμε επιτέλους έστω και με καθυστέρηση 5-6 χρόνων. 
Την ίδια μέρα είχα σημειώσει στο μπλογκ μου και στο Φ/Μ:
 «Στην ουσία η δημοτική αρχή θέλει να κάνουμε διαδικασίες πολεοδόμησης (αυτό λέει το άρθρο 7) ενώ εγώ προτείνω να χαρακτηριστεί η περιοχή ως περιοχή ανάπλασης και να προχωρήσουμε με ειδικές διατάξεις (άρθρα 8-11).
.........
Η διαφορά προς το παρόν είναι μικρή. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να αποτυπώσουμε μια πρόταση είτε την πούμε προμελέτη είτε προκαταρκτική πρόταση. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε και η δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι ότι τον Ιανουάριο, ή έστω λίγο αργότερα, θα έχει έτοιμη μια πρόταση για την πολεοδομική μελέτη. Θα γίνει με δυνάμεις του δήμου (όχι με ανάθεση σε γραφείο) και με βασικές αρχές:
Α) τον συντελεστή δόμησης 0.15 
Β) χρήσεις γης πολιτισμό, αναψυχή, παιδεία, υγεία και 
Γ) εισφορά σε γη 50% (περίπου)
.........
Ο Διαλινάκης έβαλε θέμα να αποχαρακτηριστεί η λιμενική ζώνη, να γίνει αιγιαλός. Σωστό.
..........
Γενικά υπάρχει κλίμα συναίνεσης και στις κατευθύνσεις και στον τρόπο δράσης. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες στο τί θα γίνει τελικά εκεί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο προσκήνιο, εξάλλου ο ισχύων νόμος περιορίζει κατά πολύ αυτές τις διαφορές.»
 
 Σήμερα επικοινώνησα με τον Γιώργο Ανδρεαδάκη όπου με παρέπεμψε ο δήμαρχος για να δω πού βρισκόμαστε. Ο Ιανουάριος έχει περάσει και το "λίγο μετά" έχει περάσει κι αυτό. Υπέθετα ότι είμαστε στα τελειώματα κι ήθελα να δω τι σχεδιάζει ο δήμος.
 
ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΤΑΜΠΛΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
 
Ο κύριος Γιώργος Ανδρεαδάκης (που πληρώνεται από τον δήμο) δεν έχει κάνει τίποτε! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.
Στην απορία μου πώς γίνεται αυτό μου απάντησε με τα εξής εκπληκτικά. Αφού, λέει, δεν εκδικάστηκε η υπόθεση της απαλλοτρίωσης των Λιπασμάτων, θα περιμένει, λέει, το δικαστήριο για να ξεκινήσει την μελέτη.
Όταν του υπενθύμισα ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είχε πει πως «ως τώρα περιμέναμε την απαλλοτρίωση αλλά επειδή καθυστερεί θα προχωρήσουμε και θα φτιάξουμε την μελέτη με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς ανάθεση» με παρέπεμψε στον δήμαρχο.
 
ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ.
ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 16:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση