Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 19:51

Αθηνά Λινού / Να καταργηθεί η απαγόρευση διαδημοτικής μετακίνησης

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η κ. Λινού τάχθηκε ανοιχτά κατά της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων, ιδιαίτερα εφόσον δεν έχουν όλοι οι δημότες πρόσβαση σε παραλίες και ανοιχτούς χώρους, ενώ οι μετακινήσεις με το αμάξι μιας οικογένειας είναι ασφαλείς.

Για το τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας, η Αθηνά Λινού λέει πως «από τον χαρταετό δεν κολλάμε» αρκεί να μην είμαστε πολλοί μαζί.

Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι επισκέψεις στα σπίτια, και καλό θα είναι να μην δεχόμαστε καλεσμένους και να παραμένουμε με τον στενό οικογενειακό κύκλο.

Η καθηγήτρια Ιατρικής προχωράει και ένα βήμα παραπέρα στην εκμετάλλευση των υπαίθριων χώρων ως μέτρο καταπολέμησής της πανδημίας, και κάνει λόγο για «επίταξη ανοιχτών χώρων» ώστε να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος, να αθλείται και να ξεσκάει.

«Είναι τρελό να είναι τα πάρκα κλειστά» τονίζει χαρακτηριστικά, αντί η Πολιτεία να ενημερώνει κιόλας τον πολίτη σε ποιους υπαίθριους χώρους μπορείς να πηγαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Προέδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στις πολύ σοβαρές συνέπειες στην ψυχική υγεία εν μέσω πανδημίας.

«Υπάρχει το καθαρά ιατρικό κομμάτι αλλά και η ψυχική υγεία, οι πολύ σοβαρές συνέπειες του στρες, του φόβου και του πόνου».

Ένα κομμάτι του πένθους το περνάμε ομαδικά σε όλους τους πολιτισμούς εξηγεί η κ Λινού ώστε να έρθει η ίαση (κηδείες, μνημόσυνα).

Αυτές οι διαδικασίες όμως έχουν αφαιρεθεί από την εικόνα και παρατηρούμε αυξημένες συνέπειες της μοναξιάς, ειδικά σε ενήλικες από 18 έως 25 ετών.

Πηγή: https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/381643_na-katargithei-i-apagoreysi-diadimotikis-metakinisis-apo-ton-hartaeto-den 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση