Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 11:03

Θα ιδρώσει κανενός το αυτί από το καρφάκι - "όλοι άπαντες εδώ ήταν απέναντί μας" - του χρυσού Μίλτου Τεντόγλου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tentoglou2Η αποστολή της Εθνικής ομάδας στίβου επέστρεψε χθες Τρίτη από το Τορούν της Πολωνίας όπου διεξήχθει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τον αθλητή του Γ.Σ Κηφισιάς Μίλτο Τεντόγλου (Γρεβενά, 1998) να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα φώτα.

Ο Τεντόγλου κάνοντας την Παρασκευή ένα άλμα στα 8.35 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο το κέρδισε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ ( 8.31) και το χάλκινο ο Φινλανδός Κριστιάν Πούλι (8.24)

Ο Τεντόγλου, που είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου και στον ανοιχτό στίβου σημείωσε την επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο με την πρώτη του προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Προπονητής του είναι ο Γιώργος Πομάσκι. 

Η δήλωση του Τεντόγλου άμα τη αφίξει του.

«Κάθε μετάλλιο είναι σπουδαίο, μοναδικό, μοναδικός αγώνας κι εμπειρία. Κάθε μετάλλιο που παίρνω θέλω να λέω στον εαυτό μου πως δεν σημαίνει τίποτε και με την ίδια θέληση να πάω για το επόμενο. Τα όρια μου θεωρώ πως είναι αρκετά ψηλά και πως ακόμα δεν τα έχω φτάσει, δεν τα έχω καν πλησιάσει. Ελπίζω να είμαι υγιής κι αυτό να το αποδείξω και να φέρω όσα μπορώ. Επόμενός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Εκεί είναι όπως κανένας άλλος αγώνας, εκεί πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ προετοιμασμένος.

Όλα για μας φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Όλα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια,  όλοι άπαντες εδώ ήταν απέναντί μαςΑκόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει γι’ αυτό κι εγώ έχω μάθει να μην τους υπολογίζω. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί, λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί».

Εδώ  σε βίντεο το άλμα του Τεντόγλου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 18:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση