Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 02:46

Το σήμερα το αύριο και το τώρα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, των εμβολίων και της πανδημίας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ets10Άρθρα επιστημονικά και εκλαϊκευμένα, έρευνες, συνεντεύξεις, εκπομπές, συζητήσεις, βίντεο, βιβλία και τα σε σημείο κορεσμού ρεπορτάζ στις ειδήσεις κι άλλα πολλά σχετικά με τον covid -19, την πανδημία και τα εμβόλια όλο και πληθαίνουν διαρκώς μιας και μεγαλώνουν οι γνώσεις μας για διάφορες πλευρές αυτού του επικίνδυνου ιού που και μεταδίδεται με τρομακτική ευκολία και σε ακραίες περιπτώσεις αποδεικνύεται θανατηφόρος. Φυσικά αν υπήρχαν φάρμακα για την αντιμετώπισή του και εμβολιαζόμαστε έγκαιρα με αποτελεσματικά 100% εμβόλια τίποτα δεν θα άλλαζε στην πρότερη ζωή μας. Αλλά όπως όλοι οι αρμόδιοι υποστηρίζουν, σ'αυτό το δρόμο βαδίζουμε με ταχύτατους ρυθμούς συγκριτικά με άλλες εποχές. Πάντως μέχρι σήμερα 8.3.21, τα εντοπισμένα κρούσματα από την αρχή της εμφάνισης του κορονοϊού, παρόλα τα αυστηρά μέτρα που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, έφτασαν παγκοσμίως τα 117.120.000 όταν οι δηλωμένοι θάνατοι εξ αιτίας του είναι 2.600.000. Τα περισσότερα κρούσματα σε όλον τον κόσμο ανιχνεύτηκαν στις Η.Π.Α και είναι λίγα παραπάνω από τα 29 εκ.( 526χιλ. θάνατοι) ενώ στην χώρα μας δηλώθηκαν λίγα περισσότερα από τα 206χιλ. κρούσματα ( 6.797 θάνατοι). 

Επιλέξαμε δύο κείμενα απ'αυτά τα λίγα που διαβάσαμε τελευταία για να τα μοιραστούμε μαζί σας. Το ένα είναι του Σπύρου Μανουσέλη, υπεύθυνου της επιστημονικής στήλης "Η Μηχανή του νου" στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στις 7.3 με τον τίτλο "Η πανδημία ήρθε για να μείνει", ο αρθρογράφος παρουσιάζει το πιο πιθανό σενάριο για την κατάσταση των κοινωνιών στο άμεσο μέλλον και την επίδραση του covid-19 σε συνδυασμό με τον μαζικό εμβολιασμό που διεξάγεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Προσγειωμένη γνώμη που βοηθάει να κρατάμε βάσει στοιχείων το μικρό καλάθι και να μην τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες για την αυριανή μας καθημερινότητα.  Εδώ  . 

Το δεύτερο είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά ο δόκτωρ Άντονι Φάουτσι ( Μπρούκλιν, 1940), διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Η.Π.Α από το 1984 και από τον Ιανουάριο του '20 διευθυντής της Ειδικής Ομάδας κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, που επί Τραμπ θα πρέπει να έπαθε πολλά εγκεφαλικά ο άνθρωπος με όσα απίστευτα δήλωνε και έκανε ο πρώην πρόεδρος, αντίθετα σε όσα η επιστήμη θεωρούσε ως την σωστή επιλογή για την αντιμετώπιση του νέου αυτού ιού. Της συνέντευξης αυτής το μήνυμα είναι  "Ραντεβού το φθινόπωρο με την κανονικότητα" και ο δόκτωρ το συνδέει με τα εμβόλια, τις μεταλλάξεις, τις μάσκες, τις θεραπείες και τον Τραμπ.  Εδώ  το άρθρο γραπτώς κι  εδώ  η συνέντευξή του σε βίντεο (23:20). 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 04:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση