Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 11:06

Σχετικά με τα δελτία τύπου του δήμου με αφορμή τις υποσχέσεις της υφυπουργού κα. Μιχαηλίδου για τους ανθρώπους που ζουν σε κοντέινερ στη Δραπετσώνα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

condeinerΈχει καταφέρει η δημοτική αρχή και αρκετοί καλοπροαίρετοι συνδημότες μας να κοιτάζουν τα δελτία της τύπου με επιφύλαξη. Αρκετές φορές είναι ασαφή, άλλοτε δεν παρουσιάζουν το γεγονός αναφοράς με ακρίβεια και στην πληρότητά του συσκοτίζοντας έτσι τα πράματα, υπάρχουν φορές που κρύβουν ντοκουμέντα και κρατούν μυστικά. Με λίγα λόγια μοιάζουν σαν τις ειδήσεις των καναλιών μας, δημοσίων και ιδιωτικών, που λίγοι τα βρίσκουν επαρκώς αξιόπιστα. Πάντως, αν οι συνδημότες μας της δημ.αρχής αποφασίσουν να αλλάξουν ρότα σ'αυτό το θέμα και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εντάξει, είναι και θέμα παιδείας και ζήτημα πολιτικής κουλτούρας και παίζει και η επιλογή να μην υποτάσσεις τους κοινωνικούς στόχους σου σε μια εξουσιαστική λογική. Αλλά όλα αυτά δεν είναι ανυπέρβλητα εμπόδια και αυτό το λέμε έχοντας στο μυαλό μας τις καλές στιγμές της δημοτικής αρχής, γιατί υπήρξαν και τέτοιες. Ένα πιθανόν κέρδος από έγκυρα δελτία είναι  να αυξηθούν οι δημότες που θα τα διαβάζουν με συνέπεια να ενισχύουν τη θέση τους ως πολίτες. Αυτό είναι το δέλεαρ.

Αυτός ο πρόλογος έγινε με αφορμή του δελτίου τύπου του δήμου που αναφέρεται στις 18.2 συνάντηση του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου και της υφυπουργού Πρόνιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ.Μιχαηλίδου στη Δραπετσώνα και με θέμα τους ανθρώπους που όπως φαίνεται στη φωτό ζουν σε κοντέινερ ( εδώ  το δελτίο τύπου του δήμου με τρεις δικές μας παρατηρήσεις).

Κι ενώ σ\αυτό το δελτίο τύπου αναφέρεται τι είπε και τι ζήτησε ο δήμαρχος ούτε μία λέξη δεν υπήρχε για το τι απάντησε η υφυπουργός, η οποία σημειωτέο δεν είχε έρθει στο ξεκούδουνο και σε στυλ επικοινωνιακού σόου, αλλά μελετημένη και με προτάσεις. Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι να μαθαίναμε αν σχολίασε ο δήμαρχος τις προτάσεις της υφυπουργού, αν ζήτησε άλλες λύσεις ή κι άλλα συμπληρωματικά μέτρα. 

Το περαιτέρω βασικό είναι φυσικά να παρακολουθεί ο δήμος την εξελιξη του προγράμματος και στο τέλος να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του. Εμείς οι φιλομαθείς, αναμένομεν.  

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κωστάκου που αναρτήθηκε στο ΑΘΗΝΑ 9,84 στις 18.2 (όλο το άρθρο στο  athina984.gr ): 

 Tην ένταξη των δημοτών της Δραπετσώνας, οι οποίοι διαμένουν στον καταυλισμό των κοντέινερ στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την επίσκεψη της στην περιοχή, μαζί με τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.

Το πρόγραμμα, διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- κατοικία και οικοσκευή για δύο χρόνια και ταυτόχρονα επιδοτούμενη θέση εργασίας.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος του προγράμματος, υπάρχει πρόβλεψη υπηρεσίας ενεργοποίησης, επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην εργασία, που θα περιλαμβάνουν επιδότηση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, καθώς και επιδότηση για τη δημιουργία επιχείρησης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας απροστάτευτο”, προσθέτοντας πως η παροχή βοήθεια θα είναι ουσιαστική και στοχευμένη.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» αποτελεί - στοχεύει στην επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Υλοποιείται από Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων και δημόσιους Φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, σε συνεργασία με πιστοποιημένους μη κερδοσκοπικούς Φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 05:05
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση