Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 18:42

Η Σουηδία βάζει τραπέζια για πικνίκ σε θέσεις πάρκινγκ για να βελτιώσει τη ζωή στις πόλεις

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo137Σ.Δ Ξένες κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμοι σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής ψάχνουν με ζήλο για πρωτότυπες παρεμβάσεις που θα κάνουν τη ζωή στις πόλεις βιώσιμη, που θα πυκνώνουν τους δεσμούς των κατοίκων.

Οι δικοί μας γιατί κλωθογυρίζουν ακόμα στα ίδια και στα ίδια, όταν οι νέες προκλήσεις είναι εδώ και είναι μεγάλες; Γιατί δυσκολεύονται να αφουγκραστούν τις μεταλλαγμένες παλιές ανάγκες, τις πρωτόφαντες επιθυμίες;

Γιατί σ'αυτήν τη χώρα όλα συμβαίνουν με μια διαφορά φάσης και σχεδόν πάντα μιμούμαστε τα ξένα με μια δυσκολία να εκφράσουμε κάτι αληθινό δικό μας; 

 

 Το project «πόλη ενός λεπτού» πειραματίζεται με το σουηδικό αστικό περιβάλλον του μέλλοντος.

Πριν από μερικές μέρες έξω από το κατάστημα της Malin Henriksson Talcoth στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας υπήρχαν θέσεις στάθμευσης. Τώρα, ο χώρος άλλαξε και έχει πάγκους, τραπέζια για πικνίκ, θέσεις για ποδήλατα και ηλεκτρονικά σκούτερ.  

Έτσι κάπως η Σουηδία αλλάζει το αστικό τοπίο. Οι εργάτες την προηγούμενη εβδομάδα έχτισαν την ξύλινη μονάδα με παγκάκια εκεί που κάποτε υπήρχαν θέσει για αυτοκίνητα.  

Αυτός ο αναδυόμενός δημόσιος χώρος είναι μέρος ενός σουηδικού αστικού πειράματος γνωστού ως «πόλη ενός λεπτού».  

Ανάλογα projects εμφανίστηκαν σε όλη τη χώρα ως μέρος ενός κυβερνητικού έργου που ονομάζεται Street Moves, το οποίο στοχεύει στη διερεύνηση του τι συμβαίνει όταν τα αυτοκίνητα απομακρύνονται και πώς κάθε δρόμος στη Σουηδία θα μπορούσε να είναι υγιής, βιώσιμος και ζωντανός έως το 2030.   

«Η Σουηδία έχει ήδη χτιστεί περίπου 40.000 χλμ δρόμου, το οποίο, αν το σκεφτεί κανείς ως χώρο, είναι κάτι εξαιρετικό, αν ποσοστό αυτού αντικατασταθεί με το project», λέει ο Dan Hill, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού της Vinnova, της κρατικής υπηρεσίας καινοτομίας της Σουηδίας, η δύναμη δηλαδή πίσω από το έργο, μαζί με τον επιμελητή αρχιτεκτονικής, Kieran Long.  

«Αυτός είναι ένας χώρος όπου θα μπορούσαμε να παρέμβουμε και να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε πιθανές εκδοχές  του μέλλοντος. Υπάρχει μια γενική αναγνώριση σε όλο τον κόσμο ότι ο ρόλος της όποιας μηχανής/αυτοκινήτου πρέπει να μειωθεί, αλλά αυτό δημιουργεί νέα ερωτήματα» λέει.   

Ο Long είναι διευθυντής του ArkDes, του εθνικού μουσείου αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού της Σουηδίας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Vinnova για να ηγηθεί του έργου. Ο Long ισχυρίζεται ότι το Street Moves είναι «μια σειρά από εικασίες για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι δρόμοι και για το πώς μπορούμε να μεταφέρουμε τις θέσεις στάθμευσης μακριά στην πόλη, γιατί είναι προφανές ότι πρόκειται για κακή χρήση ενός κρίσιμου δημόσιου κόσμου».    

Η Talcoth, αν και σε γενικές γραμμές είναι θετική, ανησυχεί ότι οι χαμένες θέσεις στάθμευσης μπορεί να της κοστίσουν, αλλά παραδέχεται επίσης ότι η οδήγηση στο Γκέτεμποργκ έχει γίνει τόσο δύσκολη, που όλο και λιγότεροι άνθρωποι φέρνουν τα αυτοκίνητά τους. Το έργο σχεδιάστηκε επίσης ως λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης ηλεκτρονικών σκούτερ. Η σουηδική εταιρεία  σκούτερ Voi Technology συμμετείχε ήδη από τα πρώτα στάδια (αν και χωρίς να συνεισφέρει χρηματοδότηση), όταν οι μονάδες χαρακτηρίστηκαν αρχικά ως «κόμβοι κινητικότητας».  

Ο σχεδιαστής του έργου, Olle Lundberg, του οποίου η εταιρεία απέχει δύο λεπτά με τα πόδια από ένα από τα έργα στη Στοκχόλμη, λέει ότι είναι ευχαριστημένος με την υποδοχή από τον κόσμο.  

«Περνάω κάθε μέρα και βλέπω ότι οι άνθρωποι σταματούν, κάθονται και μιλούν. Αυτό που επεξεργαστήκαμε είναι ότι οι θέσεις κατευθύνονται ως επί το πλείστον προς το πεζοδρόμιο, οπότε γίνεται σαν ένας μικρός χώρος, ένα στέκι για τους ανθρώπους εκεί, ειδικά τα μικρότερα παιδιά των 13 ή 14 ετών. Είναι απλώς καταπληκτικό».  

Περίπου το 70% των 322 ατόμων που ρωτήθηκαν σχετικά με τα έργα στη Στοκχόλμη ήταν θετικό, με την ArkDes να ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια αύξηση κατά 400% στους δρόμους γύρω από κάθε ξύλινη μονάδα.

Ο Lundberg περιγράφει τις μονάδες που ανέπτυξε η εταιρεία του ως «σαν ένα σύστημα Lego», κατασκευασμένες από ξύλινες λωρίδες πλάτους 9εκ. που μπορούν να τοποθετηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν μια βάση που καλύπτει μία, δύο ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Οι ξυλουργοί του έργου μπορούν να εγκαταστήσουν μια μονάδα από το μηδέν μέσα σε μόλις πέντε ώρες.»  

Για τον Hill, το έργο αφορά επίσης στο να δούμε αν μια πόλη ή μια εθνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το είδος των στρατηγικών ακτιβιστών, όπου πρωτοστάτησε ο Ρον Φίνλεϊ, ο οποίος φύτεψε λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα δίπλα στο πεζοδρόμιο στο Νότιο Κεντρικό Λος Άντζελες ή το στούντιο σχεδιασμού Rebar, το οποίο ενοικίασε μετρημένες θέσεις στάθμευσης στο Σαν Φρανσίσκο και τις μετέτρεψε σε προσωρινά «πάρκα».  

«Θέλαμε να μάθουμε από την τακτική αστικοποίηση, αλλά να το κάνουμε με στρατηγική», λέει.  

Πρόκειται επίσης για μια προσπάθεια να βελτιώσουμε περαιτέρω την ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών», που υιοθετήθηκε με επιτυχία στο Παρίσι, λέει. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημαντικές ανέσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια ή το ποδήλατο.  

«Είναι μια υπέροχη ιδέα από την άποψη ότι έχεις όλες τις καθημερινές σου ανάγκες εντός αυτού του χρονικού πλαισίου. Αυτή είναι η γειτονιά μας», λέει ο Hill.  

Η μονάδα στο Γκέτεμποργκ σύντομα θα δώσει τη σκυτάλη σε μία ανάλογη κίνηση στο Χέλσινγκμποργκ ενώ και άλλες πόλεις στη Σουηδία έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον. 

Η μονάδα στο Χέλσινμποργκ θα βρίσκεται έξω από ένα κολέγιο και θα συνδυάζει καθίσματα με καλλιέργειες και ενσωματωμένο φωτισμό LED.  

«Φτιάξαμε ένα στιλ καναπέ που μοιάζει με μικρά νησιά, τα οποία στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και η ιδέα μας ήταν να παραμένουν οι φοιτητές στο χώρο λίγο πριν ή λίγο μετά το σχολείο», λέει ο Lundberg.  

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα λειτουργήσει».    

Με πληροφορείς του Guardian

Πηγή:  lifo.gr  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 11:25

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση