Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 20:26

Βιώνουμε πλέον μια αυταρχική δημοκρατία, από την Εφημερίδα των Συντακτών

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νομίζω πως οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μία κοινή αντίληψη για το πως είναι η κατάστασή μας. Οι διαφορές αρχίζουν όταν ζητηθεί η εκτίμησή τους για την κατάσταση αυτή και με ποιο τρόπο και από ποιους θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά.

 

 Πολλές φορές στο πως είναι τα πράγματα τα δικά μας έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε και τις γνώμες διεισδυτικών και φιλολαϊκών ανθρώπων που δεν ζουν εδώ, που αν και βλέπουν από μακριά τη χώρα μας, έχουν όμως τρόπους να πληροφορούνται και να σχηματίζουν μία άποψη για αυτά που διαδραματίζονται εδώ. Επίσης έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αν αυτοί οι ξένοι καταφέρνουν να συνδέουν τις εξελίξεις στον τόπο μας με κάτι γενικότερο, με μια ευρωπαϊκή ή παγκόσμια κίνηση. Αυτή η γνώση, αν μας πείθει, μπορεί να μας βοηθήσει στο να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματά μας.

Ένας τέτοιος αξιόλογος Αμερικανός είναι ο Ντείβιντ Χάρβεϊ, που έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Τάσο Τσακίρογλου. Φυσικά μέσα από τις συνεντεύξεις ίσα ίσα παίρνεις μια μυρωδιά από το πνεύμα και τις απόψεις του συνεντευξιαζόμενου. Αλλά αν αυτή σου μιλήσει, ίσως προχωρήσεις και πάρα πέρα και τον ψάξεις πιο πολύ.

Πατώντας εδώ θα σας ανοίξει η ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013 08:58
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Τελευταία άρθρα από τον/την Λάκης Ιγνατιάδης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση