Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 17:20

Τι ακριβώς είναι η ανάπλαση των 620 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα και πως μπορεί να φτιάξει το μέλλον του Πειραιά; Του Γιώργου Τσιρίδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

anaplasiΠρόκειται για την δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου πρασίνου 400 στρεμμάτων ή δυο μεγάλων πάρκων 150-200 στρεμμάτων το καθένα, σαν δυο "Νιάρχοι" δηλαδή, με μια παραλία καλύτερη από την σημερινή, και χρήσεις που θα αναβαθμίσουν οικονομικά τον Πειραιά. Μιλάμε για ένα Κέντρο Καινοτομίας, για το Πανεπιστήμιο Πειραιά (τμήμα του), για ένα Ξενοδοχείο, ένα Κέντρο κινηματογράφων ή ένα Συνεδριακό Κέντρο, για Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, για ένα χαμηλό εμπορικό κέντρο (όπως το Μακ Αρθουρ Γκλέν στα Σπάτα) και για θέσεις εργασίας και οικονομική άνθιση της περιοχής μας. Όλα αυτά χωρούν στα υπόλοιπα 150 στρέμματα πέραν των δύο μεγάλων πάρκων (350-400 στρ.) και της παραλίας (100 στρ.).

Χρειάζεται να κινηθούμε. Η αδράνεια μιας δεκαετίας, από τότε που σταμάτησε να υπάρχει η Δραπετσώνα, είναι μεγάλο διάστημα. και στην αδράνεια επεμβαίνουν άλλα συμφέροντα, όπως χτές η Όιλ Ουάν κι ίσως αύριο η Κόσκο. Ο Δήμος πρέπει να επισπεύσει. Πήρε μπρος τελευταία μετά από πίεση αλλά και πάλι πάει αργά και με λάθος τρόπο. Ελπίζω πως θα επιταχύνει. Είναι υπόθεση του δήμου να σπρώξει αυτή την υπόθεση και να μην εφησυχάσει με την παραλία. Το βιντεάκι που ακολουθεί αυτό θέλει να τονίσει. Την ανάγκη ο κόσμος να βάλει εμπρός στις διεκδικήσεις του όχι μόνο την -υπεραναγκαία αυτή τη στιγμή- άμυνά του απέναντι στις μυρωδιές και τα καζάνια, αλλά, και την επίθεση. Να επισπεύσουμε ώστε η ανάπλαση να προχωρήσει. Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το βίντεο ( 8:41) "Ανάπλαση πρώην Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης"

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 18:21

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση