Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:51

Ολοκληρώθηκε η μελέτη του πιο εμβληματικού έργου της πόλης μας, του Γ.Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας Ρέντη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
nikea2Ένα δίκτυο πεζόδρομων – ποδηλατόδρομων μήκους 20km είναι το έργο που θα βάλει το Δήμο μας στην τροχιά του αύριο.
Ένα έργο που παρόμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα μας και ακολουθεί το δρόμο των ήπιων μορφών κυκλοφορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με κέντρο το σταθμό του Metro στον Άγιο Νικόλαο το δίκτυο θα συνδέει το Ρέντη με τη Νεάπολη και τη Χαλκηδόνα με το Κρατικό της Νίκαιας. Ολόκληρη η πόλη θα είναι προσβάσιμη με ασφάλεια για τον πεζό, τον ποδηλάτη ή το ΑΜεΑ που σήμερα είναι εχθρική όπως και όλες οι ελληνικές πόλεις. Πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο που όμως αξίζει τον κόπο να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε.
 Μετά από 6μηνη σκληρή δουλειά των υπηρεσιών και των συνεργατών μας ολοκληρώθηκε η μελέτη που έχει προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε ήδη κάνει τρεις συναντήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών που αποφασίζει για το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Τα σχόλια από τους αρμόδιους που θα αποφασίσουν ήταν όλα ενθουσιώδη και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα εγκριθεί. Πριν τελειώσει λοιπόν το 2020 καταθέσαμε την πρότασή μας και τώρα περιμένουμε την έγκρισή της για να ακολουθήσει μέσα στο 2021 η δημοπράτησή της. Αν όλα πάνε καλά την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η κατασκευή του πιο εμβληματικού έργου που θα γίνει στην πόλη μας.
Διαδικτυακά έχει αρχίσει η διαβούλευση από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η καραντίνα για να συζητήσουμε και δια ζώσης μ’ όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης.
Σε άλλη ανάρτηση θα μιλήσουμε για κάποιες από τις αρχιτεκτονικές και κυκλοφοριακές λεπτομέρειες του έργου. Να είστε σίγουροι ότι πριν ξεκινήσει θα γνωρίζουμε όλοι κάθε λεπτομέρεια για το έργο αυτό.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:55
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση