Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:22

Μία καρτούν γιατρός μας εξηγεί τα βασικά για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

emvolia1Σε ένα βίντεο ( 10:40) μία καρτούν γιατρός εξηγεί όσο πιο απλά γίνεται το τι είναι και πως δουλεύουν τα εμβόλια mRNA / DNA που βασίζονται σε γενετικό υλικό κατά του ιού SARS-CoV-2.  Γενικά τα εμβόλια αυτά δρουν έτσι ώστε αν ένα εμβολιασμένο άτομο προσβληθεί από τον ιό τότε το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει προετοιμαστεί για να αναγνωρίσει αυτόν τον ιό και να αντιδράσει προστατεύοντας το άτομο από τη νόσο COVID-19.

Η απαίτηση των διεθνών οργανισμών για να εγκρίνουν ένα έμβόλιο είναι αυτό στο τελευταίο στάδιο να έχει δοκιμαστεί σε ένα αρκετά μεγάλο πλήθος εθελοντών και να έχει προκύψει ότι όντως είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και ποιοτικό. Όσα εμβόλια έχουν πάρει άδεια προφανώς θα εκπληρούν αυτούς τους τρεις όρους, έτσι δεν είναι; Πάντως το θέμα που είναι ακόμα αναπάντητο σχετικά με όλα αυτά τα εμβόλια που έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας είναι αν θα παρουσιάσουν παρενέργειες ποιες και σε τι έκταση σε δύο σε τρία και σε δέκα τρία χρόνια. Μόνο που για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση χρειάζεται χρόνος. 

Όσοι είναι του γραπτού λόγου και έχουν μία περιέργεια να μάθουν στο περίπου τα βασικά για τα νέα εμβόλια και τον εμβολιασμό πατώντας  εδώ  θα εμφανιστεί το άρθρο του ΕΟΔΥ με τον τίτλο " 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2"

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 10:24
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση