Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 17:38

Οι καλύτερες παραστάσεις στα 10 χρόνια λειτουργίας του Ωνάσειου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

onassis stegiΌσες φορές είδα παραστάσεις στη Στέγη Ωνάσης έφυγα τουλάχιστον με την ψυχή μισοφωτισμένη από εκείνη την αύλη δύναμη που δημιουργεί η τέχνη και ο λόγος. Το ίδιο λένε κι άλλοι, αρκετοί. Κάτι σημαντικό λοιπόν συνέβη εκεί αυτά τα δέκα χρόνια λειτουργίας της, που ανέβασε τον πήχη των πολιτιστικών εκδηλώσεων και ευχής έργον είναι να εμπνεύσει κι άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και ομάδες που παίζουν σ'αυτό το γήπεδο. Κι αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να αναρτήσουμε το αφιέρωμα του περιοδικού Αθηνοράματος, όπου οι αρμόδιοι συντάκτες του - Α.Φαρδή, Γ.Αντίοχος, Γ.Καντέας - Παπαδόπουλος, Γ.Χαρωνίτης, Δ.Ζευκιλή, Μ.Κρύου και Τ.Καράογλου - γράφουν για την παράσταση που τους συγκλόνισε και τη θυμούνται ακόμα.

 Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα (πρώτα) δέκα χρόνια της Στέγης Ωνάση, ίσως του ιδρύματος με τη μεγαλύτερη επιρροή στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μέχρι σήμερα; Παραστάσεις που έμειναν στην ιστορία, φεστιβάλ που έχτισαν πάνω στην αίσθηση της μουσικής κοινότητας, πρωτοβουλίες που άνοιξαν γέφυρες με πανεπιστήμια, φορείς, τη γειτονιά ή που προάγουν την συμπεριληψιμότητα, μαραθώνιοι Pacman και 3D εκτυπώσεις σε εκθέσεις-happening στα υπόγειά της, παρεμβατικές συζητήσεις και επιτελεστικές εμπειρίες στα όρια τέχνης, χορού και θεάτρου που ζήσαμε σε πάρκα, αποθήκες και αντισυμβατικούς χώρους ανά την πόλη.

Οι συντάκτες του «α» κάνουν μια προσπάθεια να ξεδιαλέξουν τις εμπειρίες που τους έμειναν περισσότερο, αν και η Στέγη είναι και για μας πολύ περισσότερα από αυτά, είναι τα πηγαδάκια στη Συγγρού μετά την παράσταση αλλά και οι μεγαλύτερες, συχνά αμφιλεγόμενες, συζητήσεις που άνοιξε και συνεχίζει να ανοίγει με τις παρεμβάσεις της στην πόλη, σε μια εποχή που ο ρόλος των ιδρυμάτων στην υποστήριξη του πολιτισμού, την εκπαίδευση και την κοινωνική παρέμβαση, είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Και η Στέγη Ωνάση μοιάζει να το έχει αντιληφθεί ρίχνοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο το βάρος στην αναζήτηση των τρόπων με τους οποίους το αποτύπωμά της θα έχει σημασία στην τοπική κοινότητα. Περιμένουμε λοιπόν ακόμη περισσότερα!

Πατώντας  athinorama.gr  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 05:12
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση