Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 11:15

Σε απόσταση αναπνοής ο ΣΜΑ Πειραιά από κατοικημένες περιοχές Κερατσινίου και Περάματος

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sma1Ο δήμαρχος Πειραιά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (09.12) προσπάθησε να μας πείσει ότι το ΣΜΑ του Πειραιά απέχει κατά πολύ από τα σπίτια μας στο Κερατσίνι. Μια πειστική απάντηση δίνεται από μια παλιότερη έρευνα για το θέμα από το δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Παναγιώτη Μαυρούτσο όπου και την αναδημοσιεύω.
" Όσον αφορά το ΣΜΑ που θέλει να κάνει ο Πειραιάς στο Σχιστό, έψαξα λίγο το θέμα των αποστάσεων γιατί κόντεψα να τρελαθώ, έτσι όπως τα παρουσιάζουν !
Να ξεκαθαρίσω πως ο αυτός χώρος (των 12 στρεμμάτων) είναι μέρος των 100 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά και στα χωροταξικά/διοικητικά όρια του Δήμου Περάματος!
 Όπως και το αμαξοστάσιο, αλλά και το γήπεδο του Κερατσινίου, τα οποία μας τα έχουν παραχωρήσει ! Πάει αυτό. Ο λόγος που ασχολούμαστε και ενοχλούμαστε οι δημότες του Κερατσινίου, είναι ο προφανής παρακάτω
???? Από το πρώτο σπίτι του Ν. Ικονίου απέχει 380 μ. σε ευθεία γραμμή.
???? Από το πρώτο σχολείο του Κερατσινίου απέχει 500 μ. σε ευθεία γραμμή.
???? Από τον τωρινό ΣΜΑ του Σχιστού απεχει 2.5 χλμ. (και όχι 800 μ.)
 Αν παρατηρήσετε τον χάρτη το ΣΜΑ που πρότειναν να γίνει, είναι εκεί που είναι το κόκκινο στίγμα. Δείτε πόσο κοντά είναι σε σπίτια, πάρκα και σχολεία του Κερατσινίου και του Περάματος.
Άρα, όχι άδικα, αφορά τόσο εμάς, όσο και το Πέραμα. Άρα, όχι άδικα, θα απαιτήσουμε να μην γίνει, όπως θα απαιτήσουμε και να μην υπάρξει καμία άλλου είδους όχληση στην ήδη επιβαρυμένη πόλη μας...!
Θα είμαστε εκεί για το συμφέρον των πολιτών και συνδημοτών μας, που μας επέλεξαν σε αυτήν την θέση και τους εκπροσωπούμε... ! Καλή δύναμη σε ολους.."
Σ. Δ. Ο συγκεκριμένος ΣΜΑ του δήμου Πειραιά, πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να μην κατασκευαστεί, ο άλλος σημαντικός λόγος είναι πως δεν καλύπτει καμία πραγματική ανάγκη. Μα καμία. Κι αυτό διότι στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού, που λειτουργεί από τη δεκαετία του '90 υπό την εποπτεία της ΕΔΣ Νομού Αττικής και σ'αυτόν πηγαίνουν τα απορρίμματά τους για συμπίεση 22 δήμοι, ένας εκ των οποίων είναι και ο δήμος Πειραιά. Είναι πράγματι λοιπόν, απορίας άξιον για ποιο λόγο από τον Μάιο οι Μώραλης - Μαρινάκης ζητούν την κατασκευή ενός ΣΜΑ ειδικά για τον Πειραιά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως δεν έχουμε καμία απορία το γιατί ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης έσπευσε να ικανοποιήσει αυτήν την περιττή απαίτησή τους. Εκτός κι αν πίσω από την επιλογή ΣΜΑ σχεδιάζουν κάτι άλλο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 16:02
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση