Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 16:11

Τα ΟΧΙ στη δημιουργία ΣΜΑ στο Σχιστό του δήμου Πειραιά, από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής Π.Καμά και Γ.Τσιρίδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sma-sxistouΟ δήμαρχος και οι επικεφαλής Γ.Τσιρίδης και Π.Καμάς (που έχει τον πιο ακριβή τίτλο) με ανακοινώσεις τους είπαν Όχι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Πειραιά στο Σχιστό. Το νομοσχέδιο/τροπολογία που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». Σε ένα από τα άρθρα που αφορά ΣΜΑ σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα αναφέρεται ο ΣΜΑ που θα ανήκει στο Δήμο Πειραιά και είναι τμήμα εντός εδαφικής έκτασης στο Σχιστό του Δήμου Περάματος- Κερατσινίου, επιφάνειας 12 στρεμμάτων.

Είναι αλήθεια ότι από τον Μάιο που παίχτηκε αυτή η ιστορία δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πεισθούμε για την αναγκαιότητα κατασκευής και λειτουργίας αυτού του ΣΜΑ, από τη στιγμή που από τη δεκαετία του '90 λειτουργεί στο Σχιστό ένας ΣΜΑ σε μία έκταση 40 στρεμμάτων που δέχεται τα απορρίμματα 20 περίπου δήμων ανάμεσα στους οποίους είναι και ο δήμος Πειραιά. Γιατί λοιπόν να μην συνεχίσει ο Πειραιάς να πηγαίνει τα απορρίμματά του στον ήδη υπάρχων ΣΜΑ και αντί να φτιαχθεί ο νέος να δενδροφυτευθούν τα 12 στρέμματα;

Η ανάρτηση του δήμαρχου Χρ.Βρεττάκου: Το θράσους τους δεν έχει όρια - ΟΧΙ σκουπίδια στο Σχιστό. 

«Σε νομοσχέδιο που εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή, τελείως αιφνιδιαστικά, ξαναεμφανίστηκε η αδειοδότηση για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό. Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων σε Α και Β Πειραιά να μην αφήσουν να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη υπουργική τροπολογία και να πάψει να μας αντιμετωπίζει ως την πίσω αυλή της Αττικής. Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις,  ο λαός της πόλης δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα. Όσους νόμους και να περάσετε το Σχιστό και οι γειτονιές μας δεν θα παραμείνουν ο σκουπιδότοπος για όλη την Αττική.Θα ματαιώσουμε στην πράξη τα σχέδια σας. ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ!» 

"ΟΧΙ στον ΣΜΑ του δήμου Πειραιά στο Σχιστό", η ανάρτηση του Παντελή Καμά

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με όρους αιφνιδιασμού, προωθεί, την Δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά, στο Σχιστό. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί στο Σχιστό Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για 18 Δήμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Καθίσταται πλέον προφανής ο σχεδιασμός,  το Σχιστό να γίνει μία από τις δύο χωματερές του Λεκανοπεδίου, με τη δρομολόγηση λύσεων, που επιβαρύνουν την πόλη μας, και δημιουργούν ένα Περιβαλλοντικό απαρτχάιντ, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αποτελεί Δικαίωμα των κατοίκων της πόλης μας να έχουν μία καλύτερη Ποιότητα Ζωής. Δεν το Διαπραγματευόμαστε το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άιντε θύμα αιώνιο, φάε το σκουπίδι στο Σχιστό! Του Γ. Τσιρίδη

 Συνυπογράφω όλα τα παραπάνω. Συνυπογράφουν, υποθέτω, κι όλοι οι 100.000 δημότες αυτού του δήμου. Συνυπογράφουν κι όσοι ψήφισαν ΠΑΤΟΥΛΗ που δικό του σχέδιο είναι αυτό που έρχεται για ψήφιση. Συνυπογράφουν κι όσοι ψήφισαν ΝΔ που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο στην Βουλή.  
Συνυπογράφουμε όλοι, επομένως, καμιάν αξία δεν έχει ούτε η υπογραφή μας ούτε το "συν" που την συνοδεύει.
 Ο δήμαρχος συμμετείχε προ ημερών σε μια συζήτηση δημάρχων που τελικό ανακοινωθέν έβγαλε την αποδοχή (έστω υπό όρους) την λειτουργία εργοστασίου ανακύκλωσης στο Σχιστό. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε, και το δήλωσε δημόσια, ότι δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο και στήριξε μόνο την θέση του δημοτικού συμβουλίου που είναι ένα ξερό όχι. Τον πιστεύω, αλλά, αναρωτιέμαι αν έχει καμιά σημασία τι είπε. Την συμμετοχή του ήθελαν και αν είναι μειοψηφία ή όχι, αν λέει τούτο ή το άλλο, κανέναν δεν ενδιαφέρει. Την έγκριση την πήραν την ημέρα των εκλογών και με αυτήν θα πορεύονται ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
 Δυστυχώς για εμάς, η ζωή τραβάει την ανηφόρα. Και την τραβάει στην πλάτη αυτής της πόλης που είναι ο σκουπιδότοπος του λεκανοπεδίου. 
Στο κάτω κάτω μας το έχουν ξεκαθαρίσει. Όλα δικές μας επιλογές κι ευθύνες είναι. Ατομική ευθύνη δική μας που μας πιάνει ο ιός (εδώ γελάνε), ατομική ευθύνη που ψηφίζουμε αυτούς που μας φοράνε όιλ ουάν, σκουπίδια, κοσκο και κάθε λογής σκουπιδαριό (εδώ κλαίμε). 
Εμείς φταίμε! Καλά να πάθουμε λοιπόν.
Ο Βάρναλης έλεγε: 
Άιντε θύμα άιντε ψώνιο!
άιντε σύμβολο αιώνιο! 
αν ξυπνήσεις μονομιάς 
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς 
Με το "άιντε" προχωράμε και το "αν" το αφήσαμε για άλλες παλιότερες εποχές. Τώρα πια η επανάσταση είναι ντεμοντέ κι όποιος διαφωνεί είναι περίπου ψεκασμένος ή τρομοκράτης.
Σ.Δ.1: Υπάρχει ένα σημείο σ'αυτήν την ανακοίνωση που παρουσιάζει ένα μικρό ενδιαφέρον και αφορά στην τηλεδιάσκεψη των 5 δημάρχων του Πειραιά που έγινε πρόσφατα με πρωτοβουλία του δημάρχου Περάματος. Στη δήλωση που προέβει ο δήμαρχος Περάματος αναφέρει ότι «Η τηλεδιάσκεψη επιβεβαίωσε τη βούληση των 5 Δημάρχων, ώστε η Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά να αναλάβει τη διαχείριση που της αναλογεί στο πλαίσιο της χωροταξικής δημοκρατίας, κι όχι να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με απορρίμματα άλλων περιοχών, όπως δυστυχώς προκύπτει από τις εξαγγελίες της Περιφέρειας Αττικής, αφού ο προτεινόμενος σχεδιασμός δεν καλύπτει καμία από τις δύο προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά το 2016."
Ο Τσιρίδης υποστηρίζει λοιπόν, ότι ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος, όταν τον ρώτησε ποια θέση πήρε σ'αυτήν την τηλεδιάσκεψη, του απάντησε τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή καμία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό με οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Να προσθέσουμε εδώ ότι δεν ξέρουμε γιατί ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος δεν έβγαλε δελτίο τύπου γι'αυτήν την τηλεδιάσκεψη από τη στιγμή που δεν τον κάλυπτε η δήλωση του δημάρχου Περάματος. Μπορεί λοιπόν να μην αναρωτηθεί ο καλών προθέσεων δημότης αν είναι δυνατόν να λένε την αλήθεια και ο δήμαρχος Περάματος και ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ε; Τέτοια θέματα η πλειονότητα των πολιτικών τα προσπερνά ως ψιλά γράμματα. Θεωρείται κάτι συνηθισμένο στους κύκλους τους η διπλή και τριπλή γλώσσα. Είναι συνήθως αυτοί οι πολιτικοί που τάχα μου απορούν για την κρίση εμπιστοσύνης που κατά μεγάλες περιόδους  δείχνει ο κόσμος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.
 Σ.Δ.2: Η Μπαλλάντα του κυρ Μέντιου είναι ένα τραγούδι που περιέχεται στο άλμπουμ " Σάλπισμα"(1980). Την μουσική του τραγουδιού την έγραψε ο Θάνος Λουκάς το 1974, το ποίημα είναι του Κώστα Βάρναλη και η ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη. Το ποίημα του Κώστα Βάρναλη συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Ποιητικά" που κυκλοφόρησε το 1956 και αποτελείται από 106 στίχουςεδώ  το τραγούδι.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 10:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση