Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 19:22

Avaaz: Υπόγραψε για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο, για όλες τις χώρες

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 avaaz3Προς όλες τις κυβερνήσεις, μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και τις φαρμακευτικές εταιρείες:
"Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, σας καλούμε να εγγυηθείτε επειγόντως παγκόσμια πρόσβαση σε ζωτικά εμβόλια, θεραπείες και εξοπλισμό για τον κορονοϊό. Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν, η τεχνογνωσία να διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν, και να σταματήσει η αισχροκέρδεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κυβερνήσεις, επιστήμονες και φαρμακευτικές πρέπει να συνεργαστούν και να μοιραστούν πόρους, ώστε κανείς να μη μείνει στο περιθώριο. Η πανδημία θα τελειώσει, μόνο όταν τελειώσει παντού."
 
Φίλες και φίλοι,
Τα εμβόλια για τον Covid θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές, όμως υπάρχει μια παγίδα.
Τα εμβόλια ανήκουν στους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, που όμως δεν μπορούν να παρασκευάσουν αρκετά για όλο τον κόσμο άμεσα. Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν ήδη αγοράσει τις περισσότερες δόσεις, αφήνοντας τις φτωχότερες στο έλεος της πανδημίας.

Αυτό μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει.
 Σε λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν για ένα παγκόσμιο σχέδιο που θα καταργεί τις πατέντες για τα εμβόλια του Covid-19, επιτρέποντας έτσι να κυκλοφορήσουν γενόσημα για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή και να γίνουν διαθέσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες!

Ας βοηθήσουμε να περάσει! Υπόγραψε για να απαιτήσουμε εμβόλια για όλο τον κόσμο
 -- όταν φτάσουμε τις 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας στην κρίσιμη σύνοδο:


Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί ισχυρίζονται πως τα μονοπωλιακά κέρδη που τους εξασφαλίζουν οι πατέντες είναι απαραίτητα για τις έρευνές τους -- παρόλο που οι έρευνες γι’ αυτά τα εμβόλια χρηματοδοτήθηκαν με δισεκατομμύρια δημοσίων κονδυλίων.

Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν -- κι έχει ξανασυμβεί. Το 2001, μετά από χρόνια δημόσιας πίεσης, οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να απελευθερώσουν τις θεραπείες του HIV/Aids απ’ τις πατέντες, επιτρέποντας έτσι να κατασκευαστούν πιο οικονομικά γενόσημα φάρμακα και σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Τώρα πρέπει να το ξανακάνουμε.

Η Ινδία και η Ν. Αφρική, με την υποστήριξη πολλών αναπτυσσόμενων κρατών, μόλις κατέθεσαν επείγουσα πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, να καταργήσει τις πατέντες για τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά του Covid, μέχρι να περάσει η πανδημία.

Σε λίγες μέρες οι κυβερνήσεις θα ψηφίσουν -- βοήθησε να στείλουμε ένα τσουνάμι παγκόσμιας στήριξης για να κάνουμε τις θεραπείες του Covid διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο! Υπόγραψε και διάδωσέ το:

Υπόγραψε τώρα: Εμβόλια για όλο τον κόσμο!

Απ’ την αρχή της πανδημίας, το κίνημά μας έχει παλέψει γι’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Πιέσαμε για παγκόσμια συνεργασία κι ελάφρυνση χρέους, και συγκεντρώσαμε εκατομμύρια για να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους του κόσμου. Τώρα με τα εμβόλια σχεδόν έτοιμα, ας δώσουμε πάλι το παρόν για να μη μείνει κανείς στο περιθώριο. Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τον κόσμο να ενώνεται με ένα κοινό στόχο. Ας την αρπάξουμε!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα
Την ώρα της ανάρτησης 7:27 στις 28.11 έχουν υπογράψει 514.460 πολίτες του κόσμου
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 19:31

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση