Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 11:38

«Η πανδημία κλονίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» της Βάσως Μιχοπούλου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

class01Τα προβλήματα της τηλ-εκπαίδευσης τι δείχνουν;  Ότι το υπάρχον μοντέλο του σχολείου με την ζωντανή διδασκαλία στην τάξη είναι ορθό;

Από την άλλη, η επιτυχημένη (σε μερικές περιπτώσεις)  τηλ-εκπαίδευση, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μεταφέρει  επακριβώς το υπάρχον μοντέλο του δασκαλοκεντρικού συστήματος στο διαδίκτυο.

Στο άρθρο «Η πανδημία κλονίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» της Βάσως Μιχοπούλου στο in.gr, παρουσιάζονται οι απόψεις του Βασίλη Φθενάκη,  ο οποίος ανέπτυξε καινοτόμα προγράμματα για πολλά γερμανικά κρατίδια και θεωρείται ο κατ’ εξοχήν ρυθμιστής της εκπαιδευτικής και οικογενειακής πολιτικής στη Γερμανία.

(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο)

Ο καθηγητής Βασίλης Φθενάκης προτείνει ένα πολυδιάστατο μεταρρυθμιστικό μοντέλο που στηρίζεται στις αρχές του Κοινωνικού Δομισμού και που ενσωματώνει τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής. Αμφισβητεί τη διαχρονική εφαρμογή του Κλασικού Δομισμού, τον οποίο από τον περασμένο αιώνα και μέχρι σήμερα έχουν υιοθετήσει πολλά εκπαιδευτικά συστήματα, ανάμεσά τους και το ελληνικό.

Ο  Βασίλειος  Φθενάκης  σπούδασε Ανθρωπολογία, Ανθρωπογενετική και Μοριακή Γενετική στο Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ανθρωπογενετικής της  Φυσικομαθηματικής  Σχολής και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου.  Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Φυσικομαθηματικής, της Φιλοσοφικής και της Βιολογίας του ίδιου πανεπιστημίου και ανακηρύχθηκε υφηγητής στον κλάδο της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Από το 1969 έως το 1972  υπηρέτησε ως προϊστάμενος στο Τμήμα Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ανθρωπογενετικής του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Από το 1973 ως το 1975 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του νεοϊδρυθέντος Κρατικού Ινστιτούτου Προσχολικής Αγωγής και Έρευνας του Υπουργείου Παιδείας της Βαυαρίας και από το 1975 έως και  το 2005  διευθυντής. Από το 1972 ως το 2008 δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Μονάχου, του Άουσμπουργκ και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Μπολτσάνο στην Ιταλία.

(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το αυθεντικό άρθρο)

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 12:05
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση