Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 06:32

Τι θα σε σώσει;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Σύριζα: Ατύχησες!  Αυτός – κατά πως φαίνεται – θα προσπαθεί να σώσει τα ποσοστά του. Κατά πως φαίνεται επίσης, μόνο αυτό τον ενδιαφέρει.

Το Πετρέλαιο: Ζήσε Μάη μου... Ακόμη και αν υπάρχει πετρέλαιο, θα κάνει δεκαετίες για να γίνει προσοδοφόρο. Άσε που όταν γίνει, σε κάποια άλλη τσέπη θα καταλήξει.

Το κατοχικό δάνειο: Τα έπιασες τα λεφτά σου... Οι πιθανότητες σου να εισπράξεις κάτι θα περάσουν από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται; Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ο τουρισμός: Εδώ θα είχες μια πιθανότητα αν τόσα χρόνια είχες τις υποδομές. Τώρα ο τουρισμός απλώς θα στηρίξει τα μεγάλα σου ελλείμματα. Θα διασώσει επίσης κάποιους άνεργους που θα γίνουν κακοπληρωμένοι χαμαλάηζερς (πριν ξαναγίνουν άνεργοι).

Η Αγροτική σου παραγωγή: Απίθανο! Πρέπει να πληρώσεις τη νέα φορολογία στη γη σου, και τα εισαγόμενα: σπόρια, λιπάσματα, αντιβιοτικά, καύσιμα, ,κλπ, κλπ, όπως και το δάνειο σου για το νέο εισαγόμενο τρακτέρ που αγόρασες,  με πολύ μικρές δόσεις και επιτόκιο 20%. Α! και χωρίς καμιά επιδότηση.

Η Ανάπτυξη: Συγκεντρώσου! Ακόμη και αν έρθουν 100 μεγάλες επιχειρήσεις με Φτηνά εργατικά χέρια (τα δικά σου), χωρίς καμιά φορολογία (την πληρώνεις εσύ), σε χαρισμένα ακίνητα και εκτάσεις (που σου έφαγε η τράπεζα) και παράγουν και φτηνά και καλά προϊόντα… Ποιος θα τα αγοράσει; Θα έλεγα ότι θα τα αγόραζες εσύ, αν σου έμενε κανένα φράγκο. 

Το ΕΣΠΑ: Αν είσαι παλιός και καλός  επιχειρηματίας το ΕΣΠΑ θα σου δώσει 100 Ε περισσότερα από τις φωτοτυπίες που θα ξοδέψεις για τα δικαιολογητικά που απατούνται. Αν θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας,  ότι ποσόν και να πάρεις θα το χρωστάς επί τον αριθμό του νέου σου ΑΦΜ.

Οι φίλοι σου: Ξεχνάς ότι είσαι εχθρός με τον βασικό σου γείτονα (γιατί άραγε); Ότι οι φίλοι σου από το Νότο (που ξαφνικά ενδιαφέρονται) είναι σε χειρότερη μοίρα από εσένα; Ναι φίλε, η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις κανέναν φίλο.

Το Γένος σου: Ως Έλλην έχεις μια κληρονομιά, την οποία κατάφερες να την κάνεις ενέχυρο σε όλα σου τα δάνεια... Να σε ενημερώσω ότι αυτή η κληρονομία, έμεινε στέρφα. Σταμάτα λοιπόν να την επικαλείσαι, την έχεις ήδη φάει.

Το μυαλό σου: Χαλάρωσε και σκέψου, ποιός έγινε πλούσιος; Αυτός που ανακάλυψε τη βίδα,  αυτός που την  παρήγαγε ή αυτός, που δάνεισε τα κεφάλαια για την παραγωγή της; Θα σε στεναχωρήσω,  αλλά ξέρεις τι είναι η βίδα;

Η αλήθεια: Η αλήθεια σώνει αυτούς που τη λένε και αυτούς που μπορούν να την ακούν. Εσύ τι από τα δύο μπορείς να κάνεις;

 

Η μάνα σου: Η φουκαριάρα η μανούλα σου, μέχρι να πεθάνει θα σε σώνει. Μετά;

Όπως κατάλαβες μάγκα μου, δε σε σώνει τίποτα και το ξέρεις!  Μάστα και φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.  

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση