Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 15:10

Big Bang School: το πρώτο μη κερδοσκοπικό γυμνάσιο της φύσης στην Ελλάδα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Η AMKE Big Bang Education ιδρύθηκε το 2016 από τρεις ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στο όραμα της ιδανικής εκπαίδευσης: τη Βέτα Γεωργιάδου, τον Άγγελο Πατσιά και τον Γιάννη Σωτηράκο. Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό φορέα που μέχρι τώρα φιλοξενεί 300 μαθητές ενώ απασχολεί 30 εκπαιδευτικούς και σειρά εξωτερικών συνεργατών.  

lifo88Το δημοτικό σχολείο Big Bang School κάνει ήδη πράξη, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, το όνειρο μιας αλλιώτικης εκπαίδευσης, κοντά στη φύση, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, πιο πολύ από κάθε άλλη στιγμή, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα της κοινωνικής προσφοράς μέσω της εκπαίδευσης, η οποία είναι η μόνη απάντηση στα απρόβλεπτα του μέλλοντος,

η ηθοποιός Μαρίνα Καλογήρου συνεχίζει την πρωτοβουλία, προχωρώντας στη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού Big Bang Γυμνασίου, με ορίζοντα λειτουργίας του τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα (ή ταυτόχρονα και στις δύο πόλεις).  

 Η γνωστή ηθοποιός που ήρθε σε επαφή με το πρότζεκτ μέσω της συμμετοχής του γιου της σε αυτό, καθώς και οι ιδρυτές του, μας μιλούν για τα όσα διαφορετικά προσφέρει στα παιδιά, για την αναγκαιότητα εναλλακτικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση και στον εφοδιασμό τους με δεξιότητες απαραίτητες για το μέλλον. 

Πατώντας  εδώ   θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο του Αλέξανδρου Διακοσάββα και αρκετές φωτογραφίες. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 15:21
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση