Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 18:39

Η βιντεοσκοπημένη διάλεξη του Δελλαπόρτα Πέτρου “Μεγάλοι αριθμοί, μικροί αριθμοί και Covid-19”

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
thalis2Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ συνεχίζει τη δραστηριότητά της με μια σειρά βιντεοσκοπημένων διαλέξεων – λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής-, που προβάλλονται διαδικτυακά κάθε μήνα στην ιστοσελίδα της ομάδας και στην πλατφόρμα BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Μέσα από αυτές, ομιλητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία παρουσιάζουν επίκαιρα θέματα, καθώς και ζητήματα από ένα ευρύ πεδίο επιστημονικών ενδιαφερόντων που περιλαμβάνει τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία, τη Λογοτεχνία, τη Γλωσσολογία και την Ιστορία, τις Τέχνες και τις Λέσχες Ανάγνωσης.

 Η δεύτερη διάλεξη αυτής της περιόδου με τίτλο “Μεγάλοι αριθμοί, μικροί αριθμοί και Covid-19” και ομιλητή τον καθηγητή Στατιστικής στο University College του Λονδίνου Πέτρο Δελλαπόρτα, αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, στη μαγεία του νόμου των μεγάλων αριθμών αλλά και στον τρόπο που η επιστήμη προσεγγίζει τις πανδημίες, όπως αυτήν που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Πρόσφατα οι μαθηματικοί μάς θύμισαν βασικά αποτελέσματα που προειδοποιούν ότι οι πανδημίες, όπως πολλά άλλα ακραία φαινόμενα, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο πλαίσιο της δημόσιας πολιτικής. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάζονται στην ομιλία μας με μία ιστορική αφήγηση που περιλαμβάνει την παλινδρόμηση, την πλάνη του τζογαδόρου, και τη μαγεία του νόμου των μεγάλων αριθμών.

Παρακολουθήστε τη διάλεξη διάρκειας 39:25   εδώ   

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 18:47
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση