Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 16:46

Η ημερίδα για την Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα έγινε στο υπουργείο Μεταφορών; Ναι!

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κ Κ. Χατζηδάκης είναι υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Διχτύων. Αναπληρωτής υπουργός είναι ο κ Σ.Καλογιάννης. Το υπουργείο αυτό έχει ένα αμφιθέατρο.

 

 

Σε αυτό το αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/6 μία ημερίδα με θέμα : Τα οφέλη από την διοργάνωση αγώνων Formula 1 στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο φορέσς Dielpis.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την ημερίδα αυτή ήταν πολύς. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία ανθρώπων από τον χώρο του αυτοκινήτου. Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ.Τζανής, ο εμπνευστής της ιδέας για την δημιουργία πίστας Formula 1 στην περιοχή του λιμανιού και της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα, αρχιτέκτονας κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά κ.Σ. Λογοθέτης, ο πρώην υπουργός κ.Σ.Βαλυράκης, το μέλος της FIA, Β.Δεσποτόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής ένωσης επιχειρηματιών κ. Β.Αποστολόπουλος, o κ.Γ. Βάλβης εκ μέρους της DELOITTE, ο κ.Θ.Χαραγκιώνης, πρόεδρος της Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, ο Α.Πλατιάς, καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά, η Σ.Σπανού μάνατζερ της Dorado GISGS Spa, και o δημοσιοφράφος Τ.Πουρναράκης. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Trident cars κ.Γ. Λυμπεράκης.

H έναρξη έγινε με μία σύντομη ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Σεραφείμ Τσόκα, ο οποίος δήλωσε ότι "η προσπάθεια για ανάληψη αγώνων F1 στη Δραπετσώνα είναι εφικτή και υλοποιήσιμη, έχει δε και την αποδοχή και τη στήριξη του Υπουργείου". Οι ομιλητές και καθένας με τον τρόπο του, ήταν όλοι ενθουσιώδεις υποστηριχτές της διοργάνωσης αγώνων Πίστας 1 στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πειραιά. Συμφώνησαν όλοι πως αν κάποια μέρα πάρει σάρκα και οστά η διοργάνωση Formula 1 εδώ, το κέρδος θα είναι πολλαπλό για όλους. Τόσο όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και όσον αφορά το κύρος που θα έχει η χώρα μας στο εξωτερικό ( όπως π.χ η Τουρκία που απέκτησε κι άλλο κύρος, αλλά γιατί σε τρία χρόνια έκλεισε η Φόρμουλα στην Κων/πολη;). Από την άλλη, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, όπως δήλωσε ο Βασίλης Αποστολόπουλος, θα πρέπει να υπάρξει επενδυτής τον οποίο το κράτος θα τον δει όχι ως εχθρό αλλά ως φίλο. Στο τέλος ως συμπέρασμα προέκυψε αβίαστα από τους συμμετέχοντες, η επιτακτική ανάγκη για πλήρη αποδοχή της πρότασης της Dielpis ως έχει από τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, για να γίνουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν νομοθετικά, πολεοδομικά και άλλα προβλήματα που θα υπάρξουν. Άμεση ανάγκη επίσης είναι η δημιουργία διυπουργικού οργάνου, που θα συντονίσει τα πιο πάνω. Η ελπίδα μας - τονισαν οι διοργανωτές - είναι αυτό να γίνει άμεσα πραγματικότητα.

Ως ιστοσελίδα και με πλήρη επίγνωση πως γινόμαστε βαρετοί, εξακολουθούμε να επιμένουμε σε μια βασική μας θέση που από την αρχή υποστηρίξαμε. Θεωρούμε, με όσα έχουμε αντιληφθεί και με δεδομένο ότι όλα είναι δυνατόν να πάρουν άλλη τροχιά από αυτή που για κάποια περίοδο εμφανίζεται ως η πλέον πιθανή, θεωρούμε λοιπόν πως δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να επιλεγεί από τoν πρόεδρο της F1, Μπέρνι Έκλεστον, η Ελλάδα ως τόπος διεξαγωγής αγώνων F1. O πιο βασικός λόγος είναι ο οικονομικός. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση κι έτσι ή τάση που κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια της διοργανώτριας αυτής εταιρείας ,είναι η επιλογή χωρών εκτός Ευρώπης. Επίσης σημαντικό είναι και οι υποψήφιες χώρες που έχουν ζητήσει να ανικαταστήσουν κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες, όταν λήξουν τα συμβόλαιά τους. Ανάμεσα, λοιπόν, στις υποψήφιες φιγουράρουν το Μεξικό, η Μόσχα, το Γιοχάνεσμπουργκ και άλλες πόλεις από την Λατινική Αμερική. Η δική μας, λοιπόν, σάρωση της πραγματικότητας, μας λέει πως αν επιλέξουν τον Πειραιά ή την Πάτρα για τη διοργάνωση αγώνων F1 τα επόμενα χρόνια, τότε αυτό θα είναι μιά σούπερ έκπληξη και που το πιο πιθανόν δεν θα είναι υπέρ ημών, αλλά υπέρ αυτών. Το σωστότερο όμως σ'αυτήν την περίπτωση θα είναι να γνωρίζουμε όλους τους όρους, οι οποίοι, να το πούμε εδώ, δεν έχουν συζητηθεί στο Δημ.Συμβούλιο, τη στιγμή που ζητείται και από τον δήμαρχό μας να γίνει δεκτή η υπάχουσα μελέτη από την κυβέρνηση ως έχει. Αυτό τώρα είναι στάση που έχει να κάνει με τη δημοκρατία και δείχνει σεβασμό στους δημότες;

Εμάς όμως εδώ, μας έλαχε να έχουμε τον κ.Τζανή δήμαρχο, ο οποίος αρέσκεται να παίζει με αυτό το θέμα κρυφά και μακριά από το Δημοτικό Συμβούλιο, και το παίζει μάλιστα κούκο διπλό σε μονό ταμπλό, μιας και όπως έχει ακουστεί προωθεί κι άλλη πρόταση ( άλα μας και plan b ο προχωρημένος ) αυτήν με τους ουρανοξύστες. Έτσι αποφεύγει να προχωρήσει την όλη διαδικασία της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα με τον τρόπο εκείνο που θα μπορούσε να ισχυροποιήσει τη θέση μας ως δήμο απέναντι στις ιδιοκτήτριες εταιρίες - οι οποίες σημειωτέον επισήμως δεν συμμετείχαν στην ημερίδα, ούτε αυτές ούτε ο ΟΛΠ. Αυτό που ως πρώτο βήμα θα έπρεπε να προωθήσει η Δημ.Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει από τον Οκτώβρη του '12 η Ανοικτή δημοτική επιτροπή για την Ανάπλαση στη Δραπετσώνα, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Τζανής. Να λοιπόν, ένας δήμαρχος που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να πράξει το σωστό και παίζει σε διάφορες ημερίδες και τηλεοπτικά πλατό με μία πρόταση που όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο φανερό γίνεται οι ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Να τονίσουμε εδώ δύο πράγματα. Πρώτον, από τη στιγμή που θα επιλεγεί η ολοκληρωμένη πίστα μιας υποψήφιας πόλης ως διοργανώτριας αγώνων Πίστας 1 ως την στιγμή της πραγματοποίησής τους περνάνε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Το δεύτερο, που είναι από καιρό φανερό, είναι πως το κράτος μας δεν έχει σκοπό να αναλάβει την ευθύνη μίας διοργάνωσης με υψηλό ρίσκο κι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διευκολύνει τους ιδιώτες επενδυτές με όσο γίνεται πιο συμφέροντες όρους γι'αυτούς. 

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα που τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές κερδίζει πόντους. Μάλιστα, για όσους έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο σημαντικό θέμα του δήμου μας είναι η Ανάπλαση στη Δραπετσώνα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας η υποχρεώση όλων, μα όλων των δημοτικών παρατάξεων, να τοποθετηθούν δημόσια για την ιδέα της επιλογής του χώρου της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα ως πίστας F1. Διότι το σωστό και το υπεύθυνο πολιτικά κι από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μία ευνοϊκή τοποθέτηση του υπουργείου Μεταφορών απέναντι σ'αυτήν την ιδέα, είναι να μας πουν τι σκέφτονται, τι θα κάνουν και γιατί. Περιμένουμε, ελπίζοντας πως λόγω κρίσης, κάποιες ουσιαστικές αλλαγές έχουν γίνει στο πολιτικό προσωπικό της Τ.Α στο δήμο μας. Αλλαγές με δουλειά εις βάθος και προς την κατεύθυνση μιας στάσης όπου οι εκπρόσωποί του θα προσπαθούν να μιλούν υπεύθυνα, καθαρά και με βάση της αρχές τους σε συνδυασμό με το συμφέρον και τις ανάγκες των κατοίκων. Κάπως έτσι ευελπιστούμε πως θα τοποθετηθούν οι δημοτικές μας παρατάξεις απέναντι στο θέμα της F1, τώρα που το θέμα είναι πάλι στην επικαιρότητα και βάσει κριτήριων να γίνει κατανοητή η επιλογή τους από τον καθένα μας. Στ'αλήθεια περιμένουμε ελπίζοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 18:24
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση