Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:16

Ο υπουργός Χατζηδάκης έκανε δεκτή την προσφυγή του Δήμου εναντίον της Oil One για λόγους διαδικαστικούς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

melissanidis4Την πατήσαμε που στηριχτήκαμε στο Δελτίο τύπου του Δήμου. Κι αυτό το καταλάβαμε όταν διαβάσαμε στη "Διαύγεια" όλη την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Που δεν απόρριψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους διαδικαστικούς. Που σημαίνει ότι το υπουργείο ΑΝΑΠΕΜΠΕΨΕ την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να πράξει σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης. Άρα ούτε μισή καλή είδηση της ημέρας δεν έχουμε αφού η προσφυγής του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής του να δεχτεί το αίτημα της Oil One να διοχετεύει στο Σαρωνικό όταν υπάρχει ανάγκη τα απόνερα από την επεξεργασία των αποβλήτων των πλοίων που κάνει θα ξανασυζητηθεί. Πράμα που σημαίνει ότι αφού τηρηθεί η προβλεπόμενη από τους νόμους διαδικασία και προσκομίσει η oil one και τις προβλεπόμενες από τον νόμο περιβαλλοντικές μελέτες τότε θα εξεταστεί από το υπουργείο η έρευνα των λοιπών προβαλλομένων λόγων της προσφυγής του δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΜΟΥ. Στα πλαίσια του αγώνα της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσα απ’ τον οικιστικό ιστό, η Δημοτική Αρχή είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που έδινε τη δυνατότητα στην OIL ONE να απορρίπτει υγρά απόβλητα κατευθείαν στην θάλασσα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριος Χατζηδάκης έκανε δεκτή την προσφυγή του δήμου και ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Αυτή η θετική απόφαση ενισχύει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσα απ’ τα σπίτια μας.

Ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αποδεχθούν και να στηρίξουν την νομοθετική πρωτοβουλία του δήμου που οδηγεί στην άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Σε αυτή την θετική εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή των νομικών του δήμου, κυρίου Καραπαναγιώτη Κωνσταντίνου και κυρίας Μυργιαλή Χρυσούλας.

Πηγή:  keratsini-drapetsona.gr  

Τα βασικά σημείο της απόρριψης: 

- Επειδή η εφαρμοστέα διαδικασία περιλαμβάνει τα στάδια που ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 4 ν. 4014/2011, τα οποία περιλαμβάνουν τη συλλογή γνωμοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και των απόψεων που υποβάλλονται από το ενδιαφερόμενο κοινό, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

- Επειδή πρέπει, κατά παραδοχή των τρίτου και τέταρτου λόγου ακυρώσεως, να ακυρωθεί η προσβαλλομένη απόφαση, προκειμένου να ακολουθηθεί η τηρητέα διαδικασία για τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι τροποποιήσεις των περιβαλλοντικών όρων επιφέρουν ουσιώδη μεταβολή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, και να ληφθούν οι προβλεπόμενες γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων κ.λπ.) καθώς και οι απόψεις του ενδιαφερόμενου κοινού στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 07:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση