Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 13:11

Ο Π.Καμάς για το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής της ανάπλασης των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kamas1Δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι - Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Παντελής Καμά

- Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την Εφαρμογή Σχεδίου Πόλης, στην έκταση των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα, είναι αναμφίβολα, μία στροφή στο ρεαλισμό.

Είναι μια διαδικασία, η οποία θα επιτρέψει να δούμε την Αλήθεια κατάματα. Να αναλογιστούμε ότι από το κλείσιμο του Εργοστασίου των Λιπασμάτων το 1999, μέχρι και σήμερα, πολύ μικρά βήματα προόδου, έχουν συμβεί. 

Η παραχώρηση της χρήσης της Λιμενικής Ζώνης, ήταν ένα θετικό γεγονός, πολύ όμως μικρότερης εμβέλειας από αυτή που διαφημίζεται, όσο παραμένει ο χαρακτηρισμός της, ως τέτοιας.

Η ολοκλήρωσης της Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδίου, πέρα από τις δικές μας προθέσεις, θα είναι μια κατ΄εξοχήν πολιτική απόφαση,  της κυβέρνησης που θα κληθεί να το εγκρίνει ή να το τροποποιήσει ή ακόμα και να το απορρίψει. Εμείς θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των όρων συναίνεσης που απαιτούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να τονίσουμε, ότι η διαμόρφωση των πολιτικών όρων ενός  Πολεοδομικού  Σχεδίου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ, τους ιδιοκτήτες της Γης σήμερα. Απαιτείται τόσο ευελιξία, όσο και σαφείς στόχοι στη Διαπραγμάτευση, που εκ των πραγμάτων θα γίνει. Η ανέξοδη επαναστατική φρασεολογία, έχει χρεοκοπήσει.

Θέλω να τονίσω, ότι τη στιγμή που η πόλη, θα φιλοξενήσει τα απορρίμματα του Λεκανοπεδίου με τη δρομολογημένη, υπό την ανοχή του κυρίου Βρεττάκου, Λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, την επέκταση της  COSCO,  που φαίνεται  να είναι κυβερνητική πολιτική επιλογή,  εξελίξεις που η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει, η εφαρμογή ενός Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που θα εξασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξης της πόλης μας, θα κατοχυρώνει κοινόχρηστους χώρους Πρασίνου, και θα παραδίδει στο Λαό ακόμα περισσότερες εκτάσεις γης, είναι η τελευταία ανάσα για την πόλη.

Εμείς γνωρίζουμε ότι στην πορεία που θα ακολουθήσει, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται κεκτημένο.

Οι κατοχυρωμένες με Νόμο Χρήσεις Γης, και συντελεστές δόμησης, με ένα  νόμο και με ένα άρθρο μπορούν να αλλάξουν.

Για αυτό και πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.

Εύχομαι ειλικρινά ο κύριος Βρεττάκος να πάψει να είναι Δήμαρχος της περιοχής της Λιμενικής Ζώνης, και με αίσθημα ευθύνης να κάνει τις κρίσιμες και ορθές για την πόλη επιλογές

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 17:23

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση