Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 11:14

«Ας κρατήσουν οι χοροί» - Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

epanastasi212Το τραγούδι του Δ.Σαββόπουλου "Ας κρατήσουν οι χοροί" από το ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΕΞΩ (1983), ένα από τα ωραιότερα άλμπουμ του με το κάθε τραγούδι να είναι καλύτερο από το άλλο, το πρωτοάκουσα όταν υπηρετούσα καθηγητής στην όμορφη πόλη της Καστοριάς. Τότε ήταν μια συντηρητική σε όλα της κοινωνία που ο μισός πληθυσμός ασχολείτο με τις γούνες και η έξω ζωή στην πόλη ελάχιστα προσέφερε. Μ'αυτό το τραγούδι όμως έγινε χαμός.

Η εξωστρέφεια κτύπησε κόκκινο σ'αυτήν την αγοροφοβική πόλη. Το τραγουδούσαν σχεδόν όλοι και μόνοι τους και μαζί και στα Ραγκουτσάρια εκείνου του χειμώνα το έπαιζαν στους δρόμους όλες οι μπάντες πνευστών και το χόρευαν γύρω τους με χορούς κυκλωτικούς οι μασκαράδες.

Εξακολουθεί να μου αρέσει αυτό το τραγούδι. Το βιντεοκλίπ όμως δεν μου άρεσε, παρόλο που το τραγούδι είναι μία από τις καλές επιλογές για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Όλο το στήσιμο του χορευτικού μου φάνηκε δίχως ψυχή και με φτωχή έμπνευση και η κίνηση της κάμερας πολύ τυπική. Και πολύς κόσμος βρε παιδί μου. Ίσως μία ευφυής ενναλλαγή λίγων χορευτών σε χοροθεατρικά δρώμενα σε μικρούς χώρους και αυτό με τους πολλούς στο Στάδιο, να μετάδιδε ένα αίσθημα διεργετικό.  

Τι μένει; Να πιάσει η ευχή του τραγουδιού....υγιείς να συναντιώμαστε συχνά σε μικρές και μεγάλες γιορτές με αγαπημένους φίλους κι άλλους συνανθρώπους μας και να ξεφαντώνουμε μες την καλή χαρά, αυτή που μας δίνει την ευκαιρία να βγάζουμε πιο εύκολα τον καλύτερο εαυτό μας.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 09:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση