Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 19:45

Ψήφισμα του Δημ.Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker17

Σ.Δ: Τέλειο ψήφισμα, στην επικράτεια του ευχολόγιου. Το διάβασα και ουφ ησύχασα ότι οι εκλεκτοί εκλεγμένοι μας έκαναν το καθήκον τους, ότι στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Μιας και τα σχολεία είναι αυτήν την εποχή στο μάτι του κυκλώνα, δεν θα βοηθούσε, όσο είναι δυνατόν βεβαίως, αν το Δ.Σ αποφάσιζε και κάποιες δικές του δράσεις και παρεμβάσεις του δήμου και κάποιες παρουσίες/συζητήσεις των συμβούλων με τις σχολικές κοινότητες πέρα από τα τυπικά; Μόνο υπερβάλλοντας εαυτόν το Δ.Σ  θα έδειχνε ότι μία αγωνία για όσα παίζονται στα σχολεία όντως την έχει, όπως και μια διάθεση να συμπαρασταθεί και να το παλαίψει την φτιάχνει καθ'οδόν. Για να μην είναι όλα αυτά σαν λόγια του αέρα, που ποιον στ'αλήθεια ν'αφορούν άραγε;

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το άνοιγμα των σχολείων:

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας,  εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία, μη έχοντας προβεί στη  λήψη αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία έρχεται να προστεθεί και στα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν όχι μόνο τα υγειονομικά θέματα αλλά και προβλήματα που χρονίζουν, κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης της παιδείας.

Το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει για λόγους κοινωνικούς, παιδαγωγικούς αλλά και οικονομικούς, όμως με τα  απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. 

  Υπάρχουν άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν είτε αφορούν θέματα που χρονίζουν είτε αυτά που προκύπτουν λόγω των  τωρινών συνθηκών, γι αυτό προτείνουμε:

-Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία .

-Άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών ωρών και λειτουργία νέων τμημάτων προκειμένου μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές,

-Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης προκειμένου καλυφθούν οι ανάγκες όλων των χώρων καθαριότητας των σχολικών μονάδων και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, τόσο κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου όσο και μετά το πέρας.

-Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με δυνατότητα μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές. Ενίσχυση και γενναία χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στέκεται δίπλα στους αγώνες μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών στις διεκδικήσεις τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής αυτών  των αγώνων.»

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 200, 187.56, Κερατσίνι

ΤΗΛ.: 213 2074 752

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 04:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση