Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 20:51

Έρευνα: Τι καινούριο νιώθουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα και το lockdown

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo62Συνδυαστική έρευνα με στοιχεία της ελληνικής Focus Bari και της YouGov αποκαλύπτει νέες συνήθειες, νέα συναισθήματα, εργασία, οικονομία, υγεία και γρήγορη μετάβαση στο ίντερνετ.

Pάνω από έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη άλλαξαν - και αλλάζουν ακόμη και μέρα με τη μέρα - συνήθειες, προσπαθώντας να συμβαδίσουν με νέους κανόνες, υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα όσα έφερε στις ζωές τους ο κορωνοϊός.  

Οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους λαούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα ολικό lockdown, το οποίο αιφνιδίως προκάλεσε την ανάγκη για ριζικές και άμεσες τροποποιήσεις στην καθημερινότητα. Τα συναισθήματα, οι νέες συνήθειες, τα εμπόδια και οι προτεραιότητες που έχουν εγκαθιδρυθεί στο νέο αυτό τοπίο, αποτυπώνονται στην ενδιαφέρουσα συνδυαστική έρευνα με στοιχεία της ελληνικής Focus Bari και της YouGov που είναι μια από τις μεγαλύτερες και καθιερωμένες εταιρείες online ερευνών στον κόσμο για τα θέματα που αφορούν την σύγχρονη ζωή.  

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Lifo.gr από την μεγάλη αυτή έρευνα επικεντρώνονται τόσο στην πρώτη φάση της πανδημίας, κατά την περίοδο του lockdown στην Ελλάδα, όσο και στο πώς έχει διαμορφωθεί η τωρινή κατάσταση, μερικούς μήνες μετά και με την πανδημία να επηρεάζει ακόμη τους πάντες.   Νέες συνήθειες, νέα συναισθήματα Ανησυχία, φόβος και άγχος είναι τα τρία συναισθήματα που νιώθουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες ενώ όπως αποτυπώνει η έρευνα σχεδόν όλοι δημιούργησαν τουλάχιστον μια νέα συνήθεια κατά το lockdown. Οι online αγορές βρίσκονται εδώ στην κορυφή ενώ ακολουθεί η τηλεόραση και ο χρόνος με την οικογένεια. Πάντως κατά το lockdown αυτοί που δήλωσαν πως ξεκίνησαν μια αθλητική δραστηριότητα ήταν οι λιγότεροι - μόλις 21%.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με τα διαγράμματά του, τους πίνακές του και τα σχέδιά του. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 10:33

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση