Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

dimker64Αγαπητοί φίλοι, φίλες

Για πολλές δεκαετίες η πόλη μας αποτέλεσε μια περιοχή που συγκέντρωνε το σύνολο σχεδόν των οχλουσών περιβαλλοντικά χρήσεων.

Μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (Λιπάσματα, ΔΕΗ, Τσιμεντάδικο) έδρευαν εδώ. Τα λύματα ολόκληρης σχεδόν της Αττικής βρίσκονται στην Ψυττάλεια, για 40 χρόνια τα απορρίμματα όλου του Λεκανοπεδίου έρχονταν εδώ και τα τελευταία χρόνια μέρος των απορριμμάτων 18 Δήμων έρχονται στο Σχιστό. Την ίδια ώρα, το λιμάνι του Πειραιά επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε βάρος της πόλης μας, δημιουργώντας μια πολλαπλά επιβαρυμένη προοπτική.

semeliΈχω προειδοποιήσει πως θα παραθέσω μερικά κομμάτια του βιβλίου μου «Διόνυσος, ο αίωνιος έφηβος και το λυκόφως των θεών». Πραγματοποιώντας την απειλή μου, παραθέτω ένα απόσπασμα, το 3ο κεφάλαιο του βιβλίου. 
Εδώ περιγράφεται (απο την δική μου σκοπιά) ο γνωστός μύθος της γέννησης του Διόνυσου από τον μηρό του Δία αφού διακόπηκε απότομα στους έξι μήνες η κύησή του από την Σεμέλη, την κόρη του Κάδμου.
Το παραθέτω για να δει κανείς τον τρόπο γραφής πιο πολύ. κατά τ' άλλα ο μύθος είναι γνωστός. Μιλά σε πρώτο πρόσωπο ο Δίας και περιγράφει τον έρωτά του με την Σεμέλη και την γένηνηση του γιου του.

dimker61Στο ίδιο έργο θεατές; Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

1950 - 1991: η χωματερή στο Σχιστό φιλοξενούσε τα απορρίμματα όλης της Αττικής.

1992 έως και σήμερα: λειτουργεί ένας σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό, στον οποίο συγκεντρώνονται τα απορρίμματα 18 δήμων για να μεταφερθούν στη Φυλή, όπου συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα της Αττικής.

2020- ; : Για μια ακόμη φορά η Φυλή και το Σχιστό προτείνονται από την Περιφέρεια Αττικής, εντελώς αυθαίρετα και δίχως να προηγηθεί σχετικός διάλογος, να υποδεχθούν τα απορρίμματα όλης της Αττικής.

youtube1Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το Avaaz μόλις ξεσκέπασε ένα σκάνδαλο μεγατόνων: Καθώς ο πλανήτης μας καίγεται, το YouTube διαδίδει fake news που αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη σε εκατομμύρια ανθρώπους!
 
Και το χειρότερο: βγάζει λεφτά απ’ αυτό…

Μόλις δημοσιεύσαμε ευρήματα της έρευνά μας, και το YouTube ήδη δέχεται πίεση απ’ τα μέσα ενημέρωσης. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τους δείξουμε ότι κινδυνεύει η δημόσια εικόνα τους!

melissanidis1Σήμερα Τετάρτη 5.2 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ενδιαφέρον για τους δημότες Κερατσινίου Δραπετσώνας παρουσιάζει το 8ο θέμα "Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των Λιπασμάτων και στην Oil One" που έχει εισηγήτρια την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα. Σ. Αντωνάκου. Αν τώρα η δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι ενημερωμένη για αυτό το θέμα και φρόντισε να έρθει σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά δεν το γνωρίζουμε. Στη συνεδρίαση αυτή θα παρευρεθούν και δημότες που θα μεταφερθούν με πούλμαν που έχουν νοικιάσει ο "Σύλλογος Γονέων Κερατσινίου Δραπετσώνας" και ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας Τερψιψώρος".

vretak10Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 εκδικάζεται, μετά την αναβολή της δίκης την 8η Νοεμβρίου 2019, στο Πρωτοδικείο Πειραιά η απαράδεκτη αγωγή της Oil One κατά του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση. Εκεί που μας χρωστούσε η εταιρεία…, έφτασε να διεκδικεί το ποσό των 500.000,00 € (!) και την προσωποκράτησή του δημάρχου της πόλης για έναν χρόνο.

ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΜΑΣ ΚΤΉΜΑ ΛΑΟΎ, ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

kamas10Ο Συνδυασμός Κερατσίνι - Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, πρότεινε, κατά της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στις 3/02/2020,  για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΟΛΠ Α.Ε.,-  COSCO.  στο μέρος που  αφορά το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνας, και ειδικότερα  για τις επεμβάσεις που αλλάζουν την μορφολογία των ακτών μας, και επιβαρύνουν υπέρμετρα την πόλη μας, όπως το οι επεμβάσεις στο νέο μώλο της Δραπετσώνας καθώς και η δημιουργία χώρου 250 στρεμμάτων για τη δημιουργία χώρου απόθεσης εμπορευματοκιβωτίων στον κόμβο του Σκλαβενίτη, τη Διεξαγωγή τοπικού Δημοψηφίσματος.
pireas17Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά η έκθεση της επιτροπής για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΠ. Θυμίζεται πως η επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του «Πειραιάς για Όλους» και του Νίκου Μπελαβίλα και σε αυτή συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις με εξαίρεση αυτή του ΚΚΕ το οποίο και καταψήφισε.

Το πόρισμα εντάσσεται στη δημόσια διαβούλευση ενώ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συνταχθεί με τους παραλιμένιους δήμους (Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Πέραμα) στα ζητήματα περιβαλλοντικού ελέγχου των λιμενικών έργων. 

ets33Χριστίνα Παπασταθοπούλου: Τα σχέδια των Κινέζων για τη δημιουργία 4ης προβλήτας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (Κερατσίνι, περιοχή «Σκλαβενίτη»), παρά την απόρριψή τους από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ναυτιλίας (ΕΣΑΛ), επανέρχονται.

Οι πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της Cosco το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συναντήσεις με στόχο να καμφθούν οι αντιρρήσεις των πλευρών που είναι αντίθετες στο έργο, να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους και να το επαναφέρουν προς συζήτηση στην ΕΣΑΛ.

melisanidi5Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μαζικών φορέων ενάντια στην λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil-One. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» και πήραν μέρος οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ν. Πλουμπίδης» και Πειραιά «Ρ. Φεραίος». Οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου Γενικού Λυκείου, 4ου Γυμνασίου, 5ου, 8ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου Γενικού Λυκείου, 2ου Γυμνασίου,

Σελίδα 1 από 156